Verslagen van de clubavonden RSDA

Bezoekersteller

Verslag van de slotavond op 26-4-2012 door Conny van Haasteren

Enkele maanden heb ik het af moeten laten weten door een vervelende longontsteking en hierdoor geen verslagen kon maken van de wekelijkse clubavonden. Rein en Ge wil ik daarom hartelijk danken dat zij deze periode voor mij hebben waargenomen!

Op de slotavond waren ongeveer 40 “gasten” die net als vorig jaar, heerlijk genoten hebben van het heerlijke buffet, verzorgd door Nel en Henk van Egmond. Het was weer fantastisch, iedereen heeft zitten smullen met na afloop een heerlijk “likijsje” vanuit een traditionele ijskar!

Rond 20.45 uur was de tijd aangebroken voor de jaarlijkse prijsuitreiking.

De uitslagen waren als volgt:

Eindstand video seizoen 2011 2012

1 Jaap van Baarle:  Kippenloop 2010.

2  Koos Barnhoorn:  Weekje België.

3  Koos Barnhoorn:  Pinksteren in Stein.

Eindstand digi dia's seizoen 2011 2012.

1  Kees Hogewoning:  Kasteeltuin in Arcen.

2  Piet Ravensbergen:  Keukenhof en haar bezoekers.

3  Kees van Delft:  Winter wonderland.

Uitslag van de wedstrijdfilm: de ZEE van 5 min.

Jury-uitslag:

1        Jaap van Baarle:  Dansen aan zee

2        Sjoerd Zwaan:  Dansen aan zee.

3        Tineke Roosen:  Toen zweeg de zee.

Zaalprijs: Tineke Roosen:  Zicht op zee en zon.

Uitslag van de 1 minuutfilm/foto's

Jury-uitslag:

1        Sjoerd Zwaan:  Thialf.

2        Tineke Roosen:  Lotte.

3        Kees Hogewoning:  Vlinders.

Zaalprijs: Tineke Roosen:  Lente in de lucht.

Nb.Tineke heeft een dvd van haar winnende film met de muziek van Paul van Vliet naar hem opgestuurd,dit werd beloond door een handgeschreven bedank briefje!

Tot slot werd iedereen door de voorzitter bedankt voor de inzet van het afgelopen seizoen en wenste allen een fijne zomertijd toe, waarbij ik me graag bij aansluit!

Thema voor het seizoen 2012-2013 is: VERVOER/TRANSPORT

Verslag van de clubavond van 5 april 2012 door Gé Elkerbout

Bij afwezigheid van de voorzitter, was het onze secretaris Koos Barnhoorn die de avond opende met de mededeling dat ons erelid Arie Kranendonk op 94-jarige leeftijd is overleden. Wel een respectabele leeftijd, maar toch…

Het was de avond van de 1-minuut films en diaseries, waarbij de jury bestond uit Sjaan van der Valk, Connie van Haasteren en Gé Elkerbout.

Er waren 21 inzendingen en onze operator Rob had het er maar druk mee maar alles kwam goed en duidelijk in beeld.

Als afsluiting van deze gezellige avond had Koos Barnhoorn  een film over het leven van een vrachtwagenchauffeur. De film gaf een goed beeld van dit toch zware beroep, waar dag en nacht gewerkt wordt.

Nadat de jury zich had beraden en de uitslag van de drie beste producties waren bepaald, was deze avond ook weer ten einde. Op de sluitingsavond van het seizoen,  26-4-2012 zal de uitslag bekend worden gemaakt.

A.s. donderdag GEEN clubavond, dus tot 19 april.

Verslag van de clubavond van 29 maart 2012 door Rein Strijker
 
Wim Haazebroek opende de avond met een hartelijk welkom en handelde enige zaken waaronder de lijst voor
de 1 minuutfilmpjes, beurs Mediapark en werd afgesproken de 1 en 5 minutenfilmpjes eerder te bespreken in het nieuwe seizoen.

Daarna was het Koos Barnhoorn die startte met een film met de titel "Pinksteren in Stein" van 16 minuten.

Een heel mooie film met beelden van de natuur en plaatsen die aangedaan werden.
Complimenten uit de zaal over de mooie rustige beelden.Temeer omdat Koos aangaf alles uit de hand te filmen, zelfs onder het fietsen wat een kunst apart is. Er was wat discussie over de combinatie van het geluid.

De 2e film was getiteld "Een week in Belgie" 21 minuten. Een fijne film met scherpe beelden en ook weer een goede inspraak. Een mooi overzicht van de fietspaden en plaatsen die aangedaan werden. Dit alles werd begeleid door goede muziek. Na nog wat vragen en opmerkingen over de camera was het tijd voor de pauze.

PAUZE.

Tineke Roosen liet een 5 minuten filmpje zien wat tijdens de wedstrijd niet goed vertoond was. Op zoek naar zon en zee werd nu een prachtige vertoning heel mooie beelden en close-ups. Goed om te zien dat de film nu goed verliep.

Daarna nam Tineke ons mee met een 8-daagse busreis naar Zuid-Engeland in April 2011. We zagen veel natuur, kerken, een zwanen kolonie, het eiland Wight en nog veel meer wetenswaardigheden.
Als geheel als vakantieserie heel netjes gemonteerd. De beelden in de kerk waren heel mooi. Tineke kreeg de raad om een volgende serie zelf in te spreken. Er was wat discussie over gezongen teksten in de begeleidende muziek.

Na al dit moois en gezellige avond sloot Wim de avond en bedankte de makers voor het geleverde werk.

Verslag van de clubavond d.d.22-3-2012 door Gé Elkerbout

Bij het begin van de avond waren alle aanwezige leden blij verrast dat onze vaste verslaggeefster Conny van Haasteren, na een vervelend ziekbed weer aanwezig was. Er waren geen verdere mededelingen en was het doek en de aandacht voor Piet Heemskerk met deel 2 van de film: Cruise door de Middellandse Zee.

Piet is een clublid die altijd alles tot in de puntjes wil regelen, maar ook hij wordt een dagje ouder en de schijf waar de film opstaat, kan hij niet meer vinden, dus…. Een noodmaatregel met een geleende DVD. De film was evenals deel 1 een kwaliteitsfilm. Dit keer bracht hij ons naar Kassadassi, Messina, Malta en Salermo. De haarscherpe beelden van de vele kerkinterieurs en de vele doorkijkjes in de oude stadjes, en niet te vergeten de prachtige vergezichten waren een lust voor het oog. In messina werd veel aandacht gegeven aan een bijzondere klok.

Tijdens de nabespreking leverde de lengte van de tekst en de muziekkeuze enkele kritische opmerkingen op.

Als afsluiting nog een kleine fotoserie van Rein Strijker onder de titel: Wij gaan fietsen Een leuke diaserie van de natuur ondersteund met de juiste muziek.

Hierna sloot de voorzitter de avond.
Verslag van de clubavond van 15 maart 2012 door Rein Strijker

De voorzitter opende de avond met wat huishoudelijke mededelingen en ging vlot over naar de voorbereiding en uitvoering van de wedstrijdfilms 5 minuten met het thema "Zee" in totaal 16 stuks.

Jaap van Baarlen           2
Koos Barnhoorn           1
Gert van Delft               1
Kees van Delft              1
Jan Eekhof                    2
Piet Heemskerk            1
Sjoerd Zwaan               2
Tineke Roosen              3
Cock de Vries               2
Piet Ravensbergen (dia) 1

Na al die prachtvertoningen was het al vrij laat geworden .
Wie er in de prijzen valt zal de jury t.z.t. bekend maken. Evenzo de zaalprijs die afgeleidt wordt van de lijsten die ingeleverd zijn.

De voorzitter sloot de avond met de opmerking dat er weer veel creativiteit vertoond was en vond het een zeer geslaagde avond. Hij wenste ieder wel thuis en tot de volgende week. 

Verslag van de clubavond van 8 maart 2012 door Gé Elkerbout

De avond is geheel gereserveerd voor ons actieve filmlid Piet Heemskerk. Deze cineast toont ons een bijzondere film getiteld: “Cruise Middellandse Zee". Ook nu wordt de reis gemaakt met een luxe schip de Adonia met als vertrekpunt Pireus in Griekenland. Varend langs enkele eilandjes komen we in Israel, waar de film ons meeneemt naar de vele heilige plaatsen. Dit heeft hij prachtig in beeld gebracht. Erg indrukwekkend waren de opnamen van de diverse kerken en heilige plaatsen. Een duidelijke uitleg, maakte er een belangrijk document van. De film houdt de aandacht vast door de goede beeldopbouw.
Tijdens de nabespreking werden de wat mindere punten besproken en uitgebreid stil gestaan, om een dergelijk film nog beter over te laten komen.

Het was alweer 10 uur. Het bestuur vroeg nog even de aandacht voor de 5 minutenfilms en series voor a.s. donderdag, waarna de voorzitter de avond afsloot en een ieder wel thuis wenste.

Verslag van de clubavond van 1 maart 2012 door Rein Strijker

De avond werd geopend door Koos Barnhoorn. Van de vereniging Smalspoor was een verzoek binnengekomen of er iemand voor hen wilde filmen. Hiervoor gaf Jaap van Baarlen zich op.
Daarna vroeg Koos aandacht voor de 5 minuten filmpjes met het thema "Zee" waarvan er volgens Koos nog te weinig waren.

Hierna werd het doek vrijgegeven voor Piet Ravensbergen(dia) die startte met een vakantie serie Italie 2011. 28.10 minuten.

De eerste helft ging over de regio Le Marche en de tweede over de regio Toscane. We zagen prachtige beelden van heel mooie landschappen en beelden van historische steden met veel informatie keurig ingesproken door Carla Ravensbergen. Mooie scherpe beelden, video en foto's en dat alles opgenomen met één camera.
Opmerkingen uit de zaal als: schitterende serie , niets aan toe te voegen. Op vragen hoe hij dit alles gedaan had werd uitvoerig door Piet uitgelegd.

De 2e serie ging over de Keukenhof. Heel mooie beelden met goede begeleidende muziek. Behalve mooie beelden van de bloemenpracht waren er heel leuke beelden van de bezoekers. Een heel werk om van 4 seizoenen zo'n serie in elkaar te zetten. Fijn om zoiets te zien.

Pauze.

Hierna liet Gert van Delft een vakantiefilm zien over de Vogezen en het Zwarte Woud met op zich prachtige beelden van natuur steden en dorpen en evenementen uit die streken. Wijnfeesten .optochten enz. Goed ingesproken door Sophie van Delft. Een film om met plezier naar te kijken. Na nog wat discussie over overgangen en montage sloot de voorzitter de avond met een wel thuis en tot volgende week.

Aanwezig 22 leden.  

Verslag van de clubavond van 23 februari 2012 door Gé Elkerbout

Onze secretaris Koos Barnhoorn opende de avond met de mededeling dat de voorzitter aan het klussen is, en omdat zoiets soms tegenzit vanavond afwezig is. Ook waren we blij verrast dat Wim van Egmond deze avond aanwezig was.

Op het programma stond dat Piet Ravensbergen 2 series zou vertonen van een Fietsvakantie naar België Het tweeluik was van 2 jaren en bracht ons van Rijnsburg naar Brussel, en een jaar later van Brussel naar Rijnsburg. Het was weer genieten zoals Piet de series opbouwt en versterkt met een duidelijke, ja professionele inspraak, van de belevenissen en de bezienswaardigheden onderweg. Er waren wel opmerkingen over de kwaliteit van de opnamen, maar tijdens een fietstocht fotograferen is niet eenvoudig. Ook de soort camera die gebruikt wordt is bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

Het was tijd voor een pauze moment, om onder het genot van een drankje nog even na te praten over deze 2 series.

Na de pauze was het Gert van Delft die alle aandacht vroeg. Hij heeft tijdens z’n vakantie 2 film gemaakt. De eerste film had als titel De Franse Jura. Ook hier stond kwaliteit voorop. Prachtige overzichten van het landschap, watervallen en pittoreske dorpjes. Het was de inspraak die de film vervolmaakte. Tijdens de nabespreking werden de puntjes op de i gezet en aanwijzingen gegeven voor de montage.

De titel van de 2de film was De Vogezen. Ook hier prachtige opname en goed ingesproken waardoor de aandacht geen moment verslapte. Tijdens de nabespreking werd gewezen op close-ups en panoramabeelden.

Na al dit moois was het al weer tijd, Koos besloot de avond en wenste een ieder wel thuis.

Verslag van de clubavond van 16 februari 2012 door Gé Elkerbout

De voorzitter opende de avond met enkele mededelingen van het bestuur, waaronder het feit, dat Sjoerd Zwaan deze avond z’n film niet kan vertonen, i.v.m.  problemen met de computer. In zijn plaats draaide er een film van Leo Heemskerk met als titel: Groot onderhout aan de747.
Leo z’n zoon werkte bij het onderhoudsteam,vandaar deze film die door de KLM is vervaardigd. Een prachtige interessante film, die een indruk gaf van de samenwerking van dit onderhoudsteam.

De pauze was er al weer en na de verfrissing was het Kees van Delft die onze aandacht vroeg.

Kees had 4 series en begon met een serie over Marken Een leuke en gezellige serie gemaakt op het eilandje Marken met z’n prachtige houten huisjes en vele aparte doorkijkjes. De verklarende tekst was een aanwinst voor deze serie. Tijdens de nabespreking kreeg Kees veel lof voor de manier waarop hij de foutjes van eerdere series heeft aangepakt en verbeterd

De tweede serie getiteld Puur Natuur was een op muziek gedragen serie van onze natuurfotograaf van zowel de polder als het duinlandschap.

De derde was voor velen tevens de mooiste getiteld: Winter in Wonderland  Een prachtige winterimpressie van de winter 2012. De foto’s gemaakt in het groene hart werd nu het witte hart. Ook hier was er veel waardering voor de getoonde opname, welke in een temperatuur van -14 C zijn gemaakt.

Tot slot nog een keer De Meije.  Was de vorige projectie een beetje mislukt, nu liep alles van een leie dakje, en vond men dat hij het prima heeft gecorrigeerd.

Het was inmiddels al weer 10.15 uur, tijd voor weer huiswaarts te gaan. Tot de volgende week. 

Verslag van de clubavond van 2 februari 2012 door Rein Strijker

Na wat mededelingen vestigde de voorzitter de aandacht op de volgende week voor het bespreken van de 1 en 5 minuten-filmpjes en opende de avond door Sjoerd Zwaan de gelegenheid te geven zijn eerste film te vertonen ."25 jaar bestaan van de PCOB"
De start was in de Immanuelkerk en met een korte inleiding ging men in bussen naar Katwijk en werd het een mooie boottocht met de Triton. De hele tocht werd keurig in beeld gebracht door Sjoerd. Een leuke film en uiteraard zeker voor de doelgroep. Er was wat discussie over de muziek en taal .

De 2e serie was een fotoserie over "Eibertjesdag " in Nunspeet. Een kleurrijk gebeuren wat door Sjoerd netjes in beeld gebracht was. Gezellige muziek. Opgemerkt werd dat bij voorbijgaande beelden de muziek iets te kort was.

PAUZE

Na de pauze was het Cees van Delft die startte met een fotoserie "Dierentuin" Na wat strubbelingen met de apparatuur kregen we iets moois te zien. Overzichten en veel prachtige close-ups van allerlei dieren uiteraard.

De 2e serie "Rhodos" van Cees was goed ingesproken en waren er heel mooie beelden te zien van natuur etc.

Mooie serie werd opgemerkt met de raad om wat langzamer in te faden.

De 3e serie "De bollenvelden" van Cees was er een om in te lijsten. Heel mooie serie met uitstekende informatie. Prachtige kleuren en mooie composities. Een genot om naar te kijken.

Na al dit moois bedankte de voorzitter voor inbreng en aanwezigheid. 

Verslag van de clubavond van 26 januari 2012 door Jeanne van der Valk

Conny ligt al een week in het ziekenhuis en mag in principe vrijdag 27 januari weer naar huis.
Gelukkig, een kaart van de RSDA is onderweg.

Voor de pauze een nostalgische presentatie van super 8 films van Gé Elkerbout, inclusief het echte geluid van een projector.

Als 1e een film uit 1982 van het kerstdiner van de RSDA leden in de Koningshof, let wel, alles nagesynchroniseerd.

Als 2e een wedstrijdfilm met als titel vaardige handen.

De 3e film was de uitgaansdag van de RSDA in 1987 langs de Vecht met als afsluiting een BBQ bij de KTS in Voorhout.

De 4e film was een documentaire  over de enige nog draaiende  papiermolen in Nederland  met als naam Schoolmeester in Westzaan.

De 5e film, gemaakt met de geluidscamera van de club, met als titel een rondje voor de hele zaak.  

Al met al een genot om naar te kijken!

Na de pauze is er door Kees Hogewoning een dvd gedraaid over het filmen met een digitale spiegelreflex camera.
Zeer interessant  met tips en regels, die ook op onze eigen apparatuur en techniek  van toepassing kunnen zijn.

Verslag van de clubavond  19-1-2012 door Gé Elkerbout

Een invalbeurt omdat onze vaste verslaggeefster Conny ziek is en zelfs in het ziekenhuis is opgenomen met longontsteking. Conny wij wensen je spoedig beterschap.

Vanavond 3 actieve leden met voor de pauze Kees Hogewoning met 3 series en na de pauze Gert van Delft en Jan Tijsterman elk met een videofilm.

Kees startte de avond met een serie over de Keukenhof. Een fantastische serie die doet verlangen naar het voorjaar. Kees toonde ons prachtige tulpen met vele close-ups. Ook de veelheid aan kleuren werd goed weergegeven.

De tweede serie was een Pioenenshow Ook hier weer vele mooie close-ups maar toch minder afwisselend. In de nabespreking werd de mooie kleurweergave het sterke punt van deze serie.

Tenslotte een serie over de Amsterdamse Waterleiding Duinen De beste van de 3 als serie. Een goede weergave van dit natuurgebied en zo vlak bij huis.

Na de gebruikelijke pauze twee films.

Als eerste Gert van Delft met een vakantiefilm gemaakt in de Elzas. Gert toonde ons de vele vakwerkhuizen, leuke doorkijkjes, natuurlijk de vele wijngaarden en zelfs de dorpsomroeper met ondertiteling ontbrak niet. Een speciale vermelding voor de duidelijke verklarende tekst. Hier was een vakvrouw aan het woord.

Tenslotte een wintersportfilmpje van Jan Tijsterman. Met de caravan in de sneeuw is weer heel apart. Na de sport van het skiën was het goed en gezellig vertoeven bij Jan en Sari. Een hapje en een drankje zorgden voor een goede stemming. Door al die drank werden de beelden een beetje dronken en zagen we 3de beelden in een fantastisch landschap.

A.s. donderdag Nostalgie  en een instructie DVD.

Verslag van de clubavond 5-01-2012 door Rein Strijker.
 
Bij binnenkomst in de hal van de Open Hofkerk was het alweer duidelijk te merken dat er weer gerekend was op de gezelligste video en fotoclub door het kostersechtpaar.
Nadat zo ongeveer alle leden met hun aanhang aanwezig waren opende de voorzitter de avond met een hartelijk welkom en was blij met de opkomst ondanks het minder goede weer. Na wat mededelingen van huishoudelijke aard was het gezellig om te zien hoe er heel wat bijgepraat werd.

Daarna vroeg de voorzitter naar de zaal te gaan om naar een tweetal films te kijken.

De 1e film was van Koos Barnhoorn en was getiteld "Flowerparade 2011" Het geheel was een prachtige vertoning van een bloemencorso. Mooi opgemaakte praalwagens, heel rustig gefilmd zonder statief , mooie close ups en wat ook leuk is bekende mensen in het publiek.
De 2e film was van Jaap van Baarlen en getiteld "De kippenloop" Een geweldig evenement wat door Jaap prachtig in beeld gebracht was. Plezierige beelden die hier en daar afgewisseld werden met ernstige momenten uit het leven.Heel mooie beelden van de wandelaars en omgeving.
 
Daarna pauze waar we konden genieten van een drankje en een hapje in de hal. Leuk om te zien en horen wat er van vroeger opgehaald werd.
 
Na de pauze weer naar boven en kregen we nog 2 films te zien.
De 1e was van Gé Elkerbout getiteld "Het land van de Zwarte bergen" Heel mooie vergezichten, mooie natuur.
Een mooie informatieve film met goede muziek. Mooie vakantiefilm en goed ingesproken zodat je de vakantie ook meemaakt.
De 2e film was van Kees Hogewoning en ging over koninklijk bezoek aan het witte stadje Thorn. Hij heeft er heel wat voor moeten doen om overal bij te kunnen maar het resultaat mag er zijn. In korte tijd heeft hij heel wat Koninklijke hoogheden op de plaat vastgezet aangevuld met gezinsleden van huize Hogewoning. Een mooie serie met bijbehorende muziek. Goed bewaren.
 
Aan het einde van de avond bedankte Wim allemaal voor hun aanwezigheid en wees er op dat de eerste clubavond zal zijn 19 januari en wenste ieder wel thuis.  

Verslag van de clubavond 15-12-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 19 leden.

De avond werd geopend door de voorzitter, er waren geen mededelingen.

Voor de pauze werden er een foto en een filmserie getoond, gemaakt door Dick Schoneveld, die de interesse hiervoor na vele jaren weer had opgepakt!

De fotoserie van de VOGEZEN kregen we het eerst te zien en had een tijdsduur van 9 minuten. Dick had de hele serie ingesproken en er werden foto’s getoond van o.a. een bergwandeling, mooie dorpjes met de vakwerkhuizen die je in deze streek vaak ziet en de stad Straatsburg (Strasbourg) met o.a. de kathedraal de Notre-Dame.

Een mooie serie die Dick had gefotografeerd met zijn filmcamera! Jammer dat de verhouding dat het geluid met de muziek niet goed was, het geheel werd teveel overheerst door de muziek.

Hierna liet Dick een film zien van 7 minuten met de titel: Varen door Straatsburg. De film was niet ingesproken, maar voorzien van teksten. Een tocht gemaakt op de rivier de L’ill. Prachtige gebouwen, kerken, een sluis doorvaart, een aantal bruggen waarvan er minstens 300 in Straatsburg zijn en ook de zetel van Europese Parlement waren door Dick in beeld gebracht.
Opmerkingen en suggesties na het zien van deze film waren o.a. dat er te weinig close-ups en details in beeld waren gebracht. Dit en nog andere onderwerpen voor het maken van een goede film, werden door Dick ter harte genomen.

PAUZE.

Leo Heemskerk liet 4 korte fotoseries zien, waarvan er drie in 2010 waren gemaakt. De eerste serie had de titel ”Vroege vogels in de duinen” gefotografeerd in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Prachtige opnamen van de ochtenddauw, herten en een sluwe vos. Dit was een diaserie waarvan foto,s zijn gemaakt.

In de tweede serie met de titel: Tweedaagse fietstocht, waren foto,s gemaakt van een 100 km. lange “trap” van Renswoude naar Velp v.v. Leo had dit goed in beeld gebracht, mooie scherpe foto's van de natuur, de fietsers, het kamperen in een tentje waar Leo zelf ook de nacht in doorbracht!

De derde serie had de titel Vakantie in Willingen, met beelden van de hele familie van Leo, die actief deelnamen aan een skivakantie. Mooie foto's in de sneeuw en het gezellig samenzijn hiervan.

De laatste serie van Leo met de titel: Lelietentoonstelling, waarvan Leo hele mooie foto's heeft gemaakt. Mooie scherpe opnamen van lelie's en een orchideeënshow. Compliment voor Leo!

Er was nog wat tijd over en Jaap van Baarlen wilde nog een film van 6 minuten. laten zien die hij in opdracht had gemaakt, samen met kinderen van de Wegwijzerschool. Speels opgezet, gelijkend op het Jeugdjournaal, waarbij men o.a. kon zien hoe er tassen met inhoud gemaakt en gebracht werden bij kinderen in Kosovo. Een erg leuk geheel.

De avond werd afgesloten door Wim die ieder hele fijne feestdagen toewenste, waarbij ik me graag bij aansluit.

Verslag van de clubavond 1-12-2011 door Conny van Haasteren

Aanwezig  22 leden en 1 bezoeker t.w. Ron Mokkenstorm.

De avond werd zoals gewoonlijk geopend door de voorzitter en deelde mee, dat de heerlijke banketstaaf bij de koffie, geschonken was door Jan Tijsterman. 

Deze avond werd in zijn geheel verzorgd door Nic.van Nieuwkoop, die eerst een kleine toelichting gaf, betreffende de eerste film. Deze had hij gemaakt met een heel kleine camera en was zelf nogal verbaasd over het resultaat.
De film had de titel gekregen Vaarvakantie 2011 en het eerste gedeelte van 18 minuten werd voor de pauze getoond. Er werd gevaren vanuit Arnhem via Schoonhoven, Middelburg, Terneuzen en Knokke naar Antwerpen. In Middelburg mocht men van boord om een stadswandeling te maken, de vestingwerken bekijken en de toren met de naam Lange Jan. Via de Westerschelde naar Zeeuws Vlaanderen voor een korte stop in Terneuzen. Nic had de vele sluizen in beeld gebracht en de recreatievaart. Eenmaal in Antwerpen werd er een stadstoer gereden in een treintje, waarbij de nodige informatie werd verteld.
Mooie scherpe beelden met mooie kleuren voor zo,n kleine camera en Nic had goed op de horizon gelet! Men vond het alleen jammer dat Nic gefilmd had met regendruppels op de lens.  Nic heeft voor de camera oplaadbare batterijen met een hoge kwaliteit gebruikt en de film gemonteerd met Magic.

PAUZE.

Het tweede gedeelte van de film had een tijdsduur van 28 minuten. Het vakantieschip vaarde vanuit  Antwerpen naar Willemstad,  waar men de gelegenheid had voor een wandeling.  Hierna werd weer verder gevaren naar Gorkum voor de bevoorrading van het schip. Weer verder naar Nijmegen waar men de gelegenheid had om iets te “proeven” van de sfeer van de vierdaagse. Het totaalbeeld van zo'n vaarvakantie was door Nic goed in beeld gebracht, met ook mooie beelden van dit tweede gedeelte, zelfs de kwaliteit van de film aan boord, waren prima!

Hierna had Nic wat films van ongeveer 20 jaar geleden meegenomen en de eerste film had als titel “Mijn Gebed” met een tijdsduur van 3 minuten. en heel toepasselijk de song van D.C. Lewis.  Een knap stukje film waarbij op het juiste moment en de juiste plaats beeld en muziek waren aangepast. Nic had dit gefilmd in de Bavokerk in Haarlem en de Agathakerk in Lisse.

Hierna werd een klein stukje film vertoond van Nic's kleindochter en haar capriolen op een loopfiets.....

Het derde filmpje heette” Vroeg in de morgen” met een toepasselijke song van Marco Bakker. Prachtige beelden van de ochtenddauw op het land.

Hierna nog een kort filmpje met de titel Pastorale, waarvan de beelden vergelijkbaar waren met de song van Liesbeth List.

Tot slot nog een film uit 1997 van 16 minuten. met de titel “Dieven bedrogen” toen in groepsverband gefilmd voor een opdracht van RSDA. O.a. een 20 jaar jongere Ge Elkerbout en Nic lieten zien hoe je simpel een kerstboom om kan zagen en mee kan nemen uit Panbos, met alle gevolgen vandien. Heel leuk in beeld gebracht..........

Het was een lange avond, Wim bedankte iedereen met een wel thuis en tot volgende week!

Verslag van de clubavond 24-11-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 24 leden.

De avond werd geopend door de voorzitter met het verzoek de lijsten en films/fotoseries  in te leveren i.v.m. met het tonen voor de Nieuwjaarsreceptie. Op 25-1-2012 zullen de  films/fotoseries van de winnaars van seizoen 2010-2011  getoond en gejureerd worden.

Voor de pauze liet Kees Hogewoning 3 fotoseries zien en de eerste serie van 6.05 minuten was van het prachtige 4500 hectare natuurgebied de Maasduinen in Limburg, gefotografeerd in raw in formaat 10-15 en later omgezet in breedbeeldformaat. Heel mooie opnamen met rustige overvloeiers en scherpe beelden, ondersteund door de prachtige muziek van Enya.

De tweede serie van Kees met een tijdsduur van 7.30 minuten had hij gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen. Mooie close-ups van bloemen, planten, rododendrons en rotspartijen, alles met de hand scherp gesteld. Kees had gefotografeerd met een Sigma 17-70 lens. Kortom: heel mooie foto's ondersteund door rustige muziek.

Als laatste een bezoek aan het witte stadje Thorn op Koninginnedag, met een tijdsduur van 6.14 minuten. De Koninklijke familie bracht die dag daar een bezoek, reden te meer voor Kees om hier een mooie serie van te maken. Er moest wat overredingskracht gebruikt worden om een plaatsje te bemachtigen, wat Kees goed is gelukt. Hierdoor kon in hij in een kort tijdsbestek veel Koninklijke hoogheden fotograferen. Een toch wel unieke serie met mooie bijpassende muziek.

PAUZE.

Ook Kees van Delft had een drietal fotoseries om te laten zien waarvan de eerste de titel had gekregen Bloemen in de kerk, met een tijdsduur van 7.28 minuten.  Kees had deze serie gemaakt in de oude Jeroenskerk in Noordwijk, een evenement van de Stichting Bloem en Zee in samenwerking met bloemenveiling Flora Holland. Een keur van prachtige bloemen was door Kees gefotografeerd, o.a. anthuriums, gladiolen, lelie's, bol en knolgewassen. Een mooie serie waarvan de tekst was  ingesproken door Wilma van Delft omluisterd door mooie orgelmuziek.

De tweede fotoserie van 9.45 minuten had Kees gemaakt tijdens een vaartochtje over de Meije, een riviertje wat schilderachtig stroomt door o.a. Nieuwkoop, Zwammerdam en de Woerdense Verlaat. Kees heeft mooie foto’s gemaakt van de  prachtige natuur en veelal mooie recreatiewoningen en niet te vergeten de watertoren Piet Potlood. Het geheel was door Kees goed en duidelijk ingesproken.

De laatste fotoserie had de titel gekregen Goud van hout met een tijdsduur van 8.51 minuten. Veelal herfstopnamen met mooie kleurschakeringen, gemaakt in de Kaapse bossen bij Doorn op de Utrechtse Heuvelrug en op landgoed Elswout in Overveen. Mooie pianomuziek maakte het geheel compleet. Kees had de series niet bewerkt, omdat hij van mening is dat het puur natuur moet het zijn. Het geluid van de muziek bij alle fotoseries stoorde hinderlijk, Kees zal bekijken hoe dit verholpen kan worden.

Hierna sloot de voorzitter deze avond met een wel thuis en tot volgende week!

Verslag van de clubavond 17-11-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 23 leden.

De voorzitter opende deze avond en weer met een grote opkomst! Er zal een lijstje rondgaan, waar een ieder zijn/haar bijdrage kan invullen, voor het archiveren van films en fotoseries op de harde schijf. Dit zal Kees Hogewoning op zich nemen, zodat er bij calamiteiten altijd iets voor handen is om te laten zien. Jan Eekhof is inmiddels geopereerd en het gaat goed met hem.

Tineke Roosen beet de spits af deze avond en zij liet een film/fotoserie zien met de titel “Kaasmarkt” van 10.58 minuten.  Veelal de mooie geveltjes werden in beeld gebracht d.m.v. foto's en het hele “gedoe” van de kaasdragers was gefilmd. Ook werden beelden getoond van de enorme drukte die er altijd voor deze markt is en de goedgevulde rondvaartboten. Er was niets ingesproken, Tineke had hier handig op ingespeeld, door korte duidelijke teksten tussendoor te tonen met een leuk achtergrondje.
Het was een informatieve serie, toch iets verwarrend of je nou film of foto's aan het kijken was vond men. Wat meer structuur was wenselijker geweest door een betere combinatie van film/foto's. Tineke had de film gemaakt met haar fotocamera.

Jaap van Baarlen liet hierna een film zien van 6 minuten. die hij in opdracht had gemaakt. De titel was “Waarom Kerst” en toonde filmbeelden van winkelend publiek met de vraag wat Kerst voor hen betekend. Hierop waren heel bijzondere antwoorden te horen, veelal door jongelui. De beelden waren mooi en duidelijk, met een kleine kanttekening, dat de film al eens eerder was getoond.........

PAUZE.

Jaap van Baarlen ging hierna weer verder en liet nu een film zien met de titel “de Babbelbox” van ongeveer 5 minuten. eveneens gemaakt in opdracht. Een persiflage op de babbelbox van het tv programma Man bijt Hond. De vraag aan het publiek was: Als God de hemel opent dan.....waarop de meest verrassende antwoorden te horen waren.  In principe wilde Jaap dit graag gejureerd hebben, maar de meningen waren hier verdeeld over. Een persoonlijk en gevoelig onderwerp.......

De volgende film van Jaap was een door hem gemonteerde film, die hij slecht aangeleverd had gekregen en was gefilmd met een fotocamera op zee. Deze film duurde 26 minuten. en liet alle bedrijvigheid zien aan boord van een vissersboot. We zagen o.a. een gesprek met de stuurman die uitleg gaf van apparatuur in de stuurhut. De machinekamer, keuken, kooien van de bemanning en het belangrijkste was natuurlijk de visvangst en het sorteren van de vis, waren uiteraard te zien.  Kortom, een mooie gedetailleerde film, waarbij men alleen een intro miste wat Jaap had kunnen maken. De film was gemaakt door Albert van Egmond en Jaap had het netjes gemonteerd, een knap stukje werk.

Hierna bedankte de voorzitter iedereen voor hun komst met een wel thuis en tot volgende week.

Verslag van de clubavond 10-11-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 23 leden en Addie Heemskerk

De voorzitter opende deze avond en deelde mee dat de koffie en thee vanavond gratis is!

Piet Ravensbergen toonde voor de pauze 2 gescande diaseries van het 25 en 40 jarig bestaan van de RSDA. De eerste serie van het 25 jarig bestaan was tevens het jubileum van Nic.van Nieuwkoop als voorzitter. Een overzicht van dit feest was in beeld gebracht, o.a. het optreden van jong Floraband, een schitterend koud buffet en een dansje tot besluit. De dia's waren nog van redelijke kwaliteit en het was leuk nog leden te zien van nu, alleen toen met aanmerkelijk jeugdige gezichten!

De tweede serie van het 40 jarig bestaan van RSDA betrof een dagje uit en wel naar Paleis Soestdijk. Mooie detailopnamen van de tuinen en het paleis.

Tot slot liet Piet nog een serie van 5 minuten zien gemaakt in de Amsterdamse waterleidingduinen. Eveneens betrof dit een gescande diaserie, 9 jaar geleden door Piet gefotografeerd van de prachtige natuur in alle jaargetijden. Mooie muziekfragmenten van Vivaldi met deze toepasselijke titel op de achtergrond.

Piet Heemskerk had nu een paar mooie films gemaakt van een vakantie in Zuid Afrika. 2 na de pauze) De eerste film van 6 minuten was gemaakt in de Conga Wildlife Ranche bij Kaapstad, van o.a. cheeta,s, krokodillen, leeuwen, tijgers, schitterend in beeld gebracht.

Het tweede filmpje van 6 minuten had de titel gekregen van “Kindergedachten” en liet zien hoe een kleindochter van Piet spelenderwijs in de natuur omgaat met dieren en bloemen. Mooie muziek en i.p.v. commentaar, werd er een mooi gedicht voorgelezen.

PAUZE.

Addy Heemskerk liet nu een fotoserie gemaakt in PTE met de titel There is a place van 4 minuten in Griekenland. Hele mooie opnamen van bloemen, planten, typische huisjes en straatjes. Dit alles met een mooie song van Nana Mouskouri.

Hierna kregen we nog wat korte fotoseries te zien van: de Keukenhof, altijd mooi om te fotograferen. Landgoed Clingendael waarvan de Japanse tuin speciaal in beeld was gebracht. Wandelen en varen in Giethoorn, waar je ook je hart op kan halen wat fotograferen betreft en tot slot nog wat beelden van Enkhuizen. Men had genoten van Addy's fotografiewerk, de mooie muziek en de rustige overgangen.
Liever geen geelkleurige lettertypen gebruiken.

Hierna liet Piet Heemskerk nog 2 korte films zien van Zuid Afrika. De eerste film betrof een bezoek aan de bosolifanten in Knysna, waarbij Piet toch wel heel erg dichtbij een 40 jaar oude olifant kan “aaien”, fenomenaal.

De laatste film was een toer met de kabelbaan naar de Tafelberg, waar je een prachtig gezicht had op Kaapstad, de zee en de wildernis,goed uitgelegd door Addy.

Een grote “inbreng “ van Piet deze avond........

Hierna bedankte de voorzitter iedereen voor de komst en tot volgende week!

Verslag van de clubavond 3-11-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 20 leden.

De avond werd geopend door de voorzitter die verder geen mededelingen had. Piet Heemskerk vertelde dat Jan Eekhof vrijdag aan zijn knie geopereerd zal worden.

De eerste fotoserie voor de pauze was gemaakt door Conny met de titel Keukenhof en een tijdsduur van ruim 3 minuten. Over het algemeen waren de foto's iets te flets, dit had te maken door een verkeerd gebruik van het fotobewerkingsprogramma. Om dit te verbeteren, zijn goede tips doorgegeven. Voor deze serie was voor de eerste keer een spiegelreflex camera gebruikt.

Tineke had  2 fotoseries om te tonen, de eerste had de titel Orchideeënhoeve en Vlindertuin met een tijdsduur van 9.42 minuten. Een hele mooie serie met scherpe beelden van bloemen, planten en natuurlijk de vlinders.
Wat reacties: mooie shots, leuke overvloeiers gebruikt alleen weinig orchideeën gefotografeerd. Tineke had hier niet zo goed opgelet, de bedoeling was om een totaalbeeld hiervan te laten zien.

De tweede serie van Tineke betrof een film/fotoserie van de musical Mozes, met een tijdsduur van ruim 36 minuten. De foto's gaven een overzicht van het optreden  en de filmbeelden waren hoofdzakelijk van de liederen die er gezongen werden.
De mening van de leden waren, dat er met 2 camera's gefilmd had moeten worden, de opnamen te lang en het geluid overstuurd was. Deze dvd was gemaakt voor privégebruik, RTV Katwijk was aanwezig geweest voor professionele opnamen voor uitzending. Ook deze serie was gemaakt met een compactcamera, inclusief de filmbeelden.

PAUZE.

Gert van Delft liet nu een film zien, met de titel:Keukenhof en had een tijdsduur van 12 minuten. Een film van vroege voorjaarsbeelden van dit park, met mooie close-ups en opnames in o.a. de orchideeënkas en tulpen. De serie was erg mooi, goed gemonteerd en veel gebruik gemaakt van een statief.
Men gaf als een idee aan, om goed te letten dat er geen beelden gemaakt worden zoals met een fotocamera, maar meer met van links naar rechts draaiende beelden, daarbij oplettend dat er niet teveel mensen half in beeld komen. De muziekkeuze (accordeon) vond men niet zo geschikt, dit was de persoonlijke smaak van Gert die dit soort muziek goed bij het voorjaar vond passen.

Rein Strijker was de laatste van vandaag met een fotoserie van de landelijke provincie Drenthe, 5 minuten in beeld gebracht. Mooie natuurschoon, weilanden met koeien, landweggetjes, schapen en mooie luchten. Het geheel hoefde niet gejureerd te worden.

Nog een enkele opmerking van deze avond, er waren wat leden van mening dat er tijdens het “draaien” teveel gepraat wordt, dit werkt verstorend, een enkele opmerking maken is vanzelfsprekend.

De avond werd gesloten door de voorzitter met een wel thuis en tot volgende week!

Verslag van de clubavond 27-10-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 18 leden voor de pauze, na de pauze 20 leden.

Wim was weer terug van vakantie en heette iedereen van harte welkom. Er waren deze avond geen mededelingen.

De gehele avond werd verzorgd door Jaap van Baarlen en voor de pauze heeft Jaap laten zien welke mogelijkheden er zijn door het gebruik van een iPad met apps, met vele mogelijkheden voor het gebruik van dit prachtige apparaat. Voor de liefhebbers een must..........

PAUZE.

Jaap liet nu een film zien van ongeveer 9 minuten, die hij heeft gemaakt tijdens een bezinning weekend, waarbij dominee Esbach te gast was. Het thema van dit weekend was “ Als God de hemel opent “, hiervan heeft Jaap al een filmverslag laten zien.
Dit keer liet Jaap filmfragmenten zien van  o.a. discussies, optredens, enz. van dit weekend.
Men vond het geheel wat rommelig, doordat de filmfragmenten te snel aan elkaar waren gemonteerd en daardoor weinig structuur van het geheel was te zien. 
Jaap's commentaar hierop was, dat hij in een betrekkelijk korte tijd een totaal beeld van het geheel moest laten zien. De tijd die hiervoor beschikbaar was, bedroeg 10 minuten. Gezien deze tijdsduur heeft Jaap er toch een goed overzicht van kunnen maken, als hij meer tijd hiervoor had gehad, was er meer structuur in de film te zien zijn geweest.

De tweede film van Jaap met een tijdsduur van eveneens 10 minuten, ging over de Kippenloop van 10 Juni jl. waarvan de opbrengst bestemd was voor het KWF. Er waren in deze film twee korte contrasterende interviews opgenomen van 2 dames. Bij de een was kanker geconstateerd en de ander was hiervan genezen..........
De film toonde verder het verloop van deze tocht, in slechte weersomstandigheden die overigens in verschillende afstanden gelopen werd. Goed gefilmd met mooie beelden van dit geheel.

Hierna werd deze avond weer afgesloten door Wim met een wel thuis en tot volgende week.

Verslag van de clubavond 20-10-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 20 leden en 2 bezoeksters.

Koos opende de avond met een hartelijk welkom voor iedereen en deelde mee, dat Jan Eekhof naast zijn blessure, nog een kleine aanrijding heeft gehad. Hij zal op 3 November a.s. geopereerd worden aan zijn knieblessure. Dit stond al vast en heeft dus niets met de aanrijding te maken. Ook wilde Koos dat de lijst met de programma,s waarmee alle leden werken, op juistheid ingevuld werd.

Deze hele clubavond stond geheel in het teken van het bewerkingsprogramma PTE, die door Kees Hogewoning uitvoerig is besproken.

Voor de pauze heeft Kees uitgelegd welke mogelijkheden er zijn met dit programma, o.a. het publiceren van je serie op facebook of youtube, gebruik van een lichtbak voor selecteren van de beelden en eveneens de kwaliteit hiervan.

 PAUZE

Na de pauze heeft Kees uitgelegd hoe je een fotoserie kan maken, o.a. het selecteren, muziek en tekst erbij zetten en de afwerking van het geheel.

Het was een leerzame avond, hiervoor dank Kees.

Koos sloot deze avond af met een wel thuis en tot volgende week.

Verslag van de clubavond op 13-10-2011 door Rein Strijker

Aanwezig 20 leden.
 
De avond werd geopend door Koos Barnhoorn met een hartelijk welkom. Hij deelde mee dat Wim van Egmond (een jarenlang lid van onze club) bedankt heeft als lid.
Verder waren er geen mededelingen van Koos en uit de club en werd Gé Elkerbout in de gelegenheid gesteld zijn kunnen te vertonen.

Zijn eerste film was "Het land van de Zwarte bergen.2011" duur 10 minuten en werd vertoond in breedbeeld. We zagen prachtige berggezichten, gebouwen en veel natuur. Opmerkingen uit de zaal:mooie informatieve

film met mooie muziek, mooie vakantie film en goed ingesproken door zijn vrouw. Deze film werd gejureerd.
Hierna nog wat discussie over beweging, wegwerken van trilling etc.

De 2e film was 9 jaar oud en nog gemonteerd met de Casablanca."Langs de binnenwegen van de Provence" 10 minuten. Ook weer een film met veel natuur, mooie plaatsen en kerken.

Opmerkingen uit de zaal: mooie beelden van de natuur, geen trillers, mooie lange scènes , titel en inspraak goed verzorgd. Deze film werd niet gejureerd.

Pauze.

Nu was het Leo Heemskerk die startte met een fotoserie over het Fruitcorso Tiel 2009-07-25.

Er werd volop genoten van de prachtige beelden van de schitterende opgemaakte wagens. Mooie scherpe beelden, goede close ups. En dat alles van gescande dia's.
Opmerking: mooi resultaat, iets langere vertoning per foto zou best kunnen.

De 2e serie van Leo was "De 4 jaargetijden" ook weer gescande dia's.
Opmerkingen uit de zaal: prachtige beelden en fijne muziek.

De 3e serie was heel kort "Holland mijn Holland" 3 minuten. Foto's op tekst op muziek .

Opmerking uit de zaal: heel kort en heel mooi.

De 4e van Leo was het verhaal van de brandweerman. Een goed verhaal gebracht met mooie beelden.

Geluiden uit de zaal als Leo mag blijven, heel mooi.

Als laatste op zijn verzoek vertoonde Sjoerd Zwaan een filmpje over de uitgaansdag van de RSDA.

Dit werd met aandacht gevolgd met opmerkingen als: knap scherp, compleet netjes gedaan met goede fantasie en erg mooi.

Niets meer aan de orde zijnde sloot Koos de avond af met een wel thuis en tot volgende week.

Verslag van de clubavond op 6-10-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 21 leden.

De avond werd geopend door de secretaris, i.v.m. vakantie van de voorzitter. Jeanne heeft zich afgemeld vanwege drukke werkzaamheden voor de kerk en Jan Eekhof is voorlopig uitgeschakeld door een beenblessure.

Het eerste gedeelte van deze avond werd verzorgd door Piet Ravensbergen met 2 fotoseries. Beiden hoefden niet gejureerd te worden, omdat dit in het verleden als is gedaan. De eerste serie had de titel gekregen van “Bloemenpracht” met een tijdsduur van 5.25 minuten.  Piet had fantastische foto's gemaakt tijdens zijn werkzaamheden als keurmeester bij het VKC. Eveneens een impressie van een pioenenshow in de Keukenhof en tot slot een bloemenshow in een kerk in Naaldwijk. Een hele mooie serie door Piet gemaakt met een compact camera!

Hierna werd een fotoserie getoond met een tijdsduur van 23.34 minuten om precies te zijn, van een fietsvakantie uit 2007 gedurende een week met 6 vrienden van Putten naar Bremen. Heel wat kilometers werden afgelegd en o.a. de plaatsjes Zweilbrucken, Hameln en Verden werden uitvoerig bekeken. Hier werden ook de nodige foto's van gemaakt om een indruk van deze fietsvakantie te krijgen. Het was een mooi serie, goed ingesproken met een goede  muziekkeuze van het London PhilharmonicOrchestra, met songs van Queen, waarbij Bicycle natuurlijk zeer toepasselijk was!

PAUZE.

Koos Barnhoorn toonde nu een film van 12 minuten die hij de titel Flowerparade 2011 had gegeven.  Dit was een testfilm van Koos waarin geen optimaal camerawerk werd getoond. Corsowagens waren soms te kort in beeld om te laten zien wat er eigenlijk te zien moest zijn. Het was wel mooi “stil” gefilmd, zonder het gebruik van een statief. Koos had de beelden bewust kort gehouden, omdat het dus een testfilm was met het blueray systeem.

Hierna had Koos 3 kleine filmpjes om te laten zien, wat hij gekopieerd had vanaf You Tube. Te zien waren ritjes met de oude vertrouwde blauwe tram, voor velen met nostalgische beelden van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Schitterende filmpjes wat vele herinneringen opriep bij de aanwezige leden.

Hierna werd de avond door Koos gesloten met een wel thuis!

Verslag van de clubavond op 29-9-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 21 leden.

De voorzitter opende de avond  en heette Nic.van Nieuwkoop welkom, die zover herstelt was om de clubavond bij te wonen. Verder werd medegedeeld, dat de contributie voor dit jaar hetzelfde is gebleven.

De film van vanavond werd getoond door Piet Heemskerk, die met zijn vrouw Addie een cruisetocht heeft gemaakt naar de Caribbean. Voor de pauze werd het eerste deel van de film getoond met een tijdsduur van 29 minuten. We zagen filmbeelden van het cruiseschip de Celibrety Constallation, die vertrok vanuit Fort Lauderdale in Florida naar St.Maarten, waar een vlinderfarm werd bezocht. Hierna werd doorgevaren naar St. Johan, met zijn vele mangobomen en een Anglicaanse kathedraal, wat zeker een bezoek waard was. Er werd weer verder gevaren,nu naar Sint Lucas, waar het eerste oog viel op een heuse mini landingsbaan voor vliegtuigen! Tijdens deze vaarten van een x aantal mijlen, was er aan boord voldoende te doen, we zagen joggers, casino, entertainment enz.enz. Barbados was het laatste eiland waar afgemeerd werd. Dit werd met een taxi bezocht, omdat de tijd te kort was voor een bezichtiging. De kerk werd wel met een bezoek vereert en de klok behorende bij deze kerk, was een gift van het Nederlandse koningshuis.

PAUZE.

Het tweede gedeelte van deze film had ook een tijdsduur van 29 minuten. Het enorme schip vaarde  nu naar St.George alwaar de plaats Grenada met een taxi werd bezocht. Een korte stop werd gehouden bij Fort Frederik voor een bezichtiging. Hierna werd weer verder gevaren naar Aruba. Tijdens deze vaart had Piet een stukje gefilmd van het galadiner,het casino en een stukje showtime. Op Aruba aangekomen werd Oranjestad te voet bekeken. Het volgende eiland wat bezocht werd was Curacao, waar met de taxi door Willemstad werd gereden. Ook hier een bezoekje aan een fort, een Joods kerkhof, een zee-aquarium, een likeur-fabriek en even kijken naar het zwemmen met dolfijnen. En weer verder met het kolossale schip, nu naar Bonaire. Het water was zo helder, dat je de prachtige vissen en planten heel goed kon zien.  Inmiddels was het weer tijd voor de terugvaart naar Florida, met een kijkje op de brug, in het casino en winkels kijken.
Een mooie film met een goede muziekkeuze, Addy's stem werd gemist.....dit keer had Piet de film voorzien van tekst, wat soms iets teveel was. Je moest snel lezen om alles bij te houden. Hier en daar was wat trilling in de film te zien, dit ligt aan de camera. De soms wat onscherpe beelden had met de brandkwaliteit te maken.

Jan Eekhof liet hierna nog een fotoserie zien van 6 minuten. van de bloeiende Bollenstreek. Het waren mooie scherpe foto,s, alleen hadden er wat meer close-ups in gemogen. Tot slot nog een fotoserie van 6 minuten. van het Annahofje in Leiden. Een mooie serie waar Jan zorg aan heeft besteed, duidelijk was ingesproken, maar iets te snel. Beide series zijn gejureerd.

Hierna werd de avond gesloten door de voorzitter met een wel thuis.

Verslag van de ledenvergadering op 22-09-2011 door Conny van Haasteren.

Aanwezig 15 leden.

De avond werd geopend door de voorzitter die blij was met deze opkomst.  Het afgelopen seizoen, waren er veel goede opkomsten en hij hoopt dat er ook dit seizoen een sprake van zal zijn. Tot op heden zijn er in elk geval geen afmelders. Een ogenblikje werd stilgestaan bij de ziekte van Nic.van Nieuwkoop en wensen hem van harte beterschap. De secretaris werd bedankt voor zijn duidelijke jaarverslag, hierover waren geen op of aanmerkingen. De penningmeester gaf hierna een korte toelichting van het financiële verslag en deelde mee, dat de contributies niet verhoogd zullen worden. De kascommissie t.w. Dick Cederhout en Teun van Rhijn hebben het financiële verslag gecontroleerd en in orde bevonden.  De nieuwe kascommissie is met algemene goedkeuring samengesteld uit Dick Cederhout en Cock de Vries met Teun van Rhijn als reserve. Aftredende bestuurleden zijn er niet. De portefeuille van Jan Tijsterman werd met algemene goedkeuring aan het begin van het vorig seizoen al overgenomen door Rein Strijker. Het nieuwe jaarprogramma staat al 5 weken vol gepland. Op 22 en 29 december a.s. zullen er met algemene goedkeuring geen clubavonden zijn. Het thema voor seizoen 2011-2012  is DE ZEE. De Nieuwjaarsreceptie zal plaatsvinden op donderdag  5 Januari 2012 en de slotavond zal gehouden worden op donderdag 26 April 2012.

Vragen en/of opmerkingen betreffende het jaarprogramma:

Rein ziet graag de oude teamseries om te laten zien als er tijd over is. Piet Heemskerk vond dat oud materiaal ten allen tijde te zien moest zijn. Kees Hogewoning gaat een overzicht maken voor alle films die in de kast komen o.a. de 1 minuut en 5 minuut films/fotoseries. Dick Cederhout vroeg of er nog animo was voor presentatie avonden. Jaap van Baarle is bereid een demo avond te houden over het gebruik van een I-pad. Piet Heemskerk vond dat er teveel door dezelfde leden in een seizoen werd getoond, er zijn leden die helemaal niets laten zien. Kees Hogewoning bied zijn hulp aan voor leden die moeite hebben met het maken van hun presentatiefilm. Men vond dat leden elkaar meer hulp moeten geven, zonodig ook thuis! Jaap van Baarle stelde voor een ander systeem toe te passen bij de puntentelling. Het nabespreken van de 1 en 5 minuut films zal in de loop van het seizoen ter sprake komen. Ook zal er nog bekeken worden of er behoefte bestaat voor een uitgaansdag.

Hierna sloot de voorzitter deze avond met een wel thuis en tot volgende week!