Verslagen van de clubavonden RSDA

Bezoekersteller

Verslag  van de clubavond op 24-04-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig 23 leden en partners.

Met een (helaas) kleine opkomst is de laatste avond van seizoen 2013-2014 afgesloten.

Nel en Henk van Egmond hadden zitjes en statafels neer gezet in de foyer van de Open Hof, het zag er allemaal weer keurig verzorgd uit! Allen werden voorzien door een drankje en een hapje en hierna werd door Tineke de avond geopend met een kort woordje en men werd uitgenodigd om deel te nemen aan het heerlijke buffet, wat er weer voortreffelijk uit zag en heerlijk smaakte!

Rond 20.45 uur was er de prijsuitreiking van de themawedstrijd, de 1 minuutwedstrijd en de zaalprijzen. Tevens de uitslag van het seizoen voor de beste films/fotoseries.

De uitslag was als volgt:

Eindstand fotoseries:
1. Apenheul van Kees Hogewoning.
2.   Panneland van Tineke Roosen.
3.   Herfstkleuren van Tineke Roosen.

Eindstand films:
1.  Pinksteren in Cuyck van Koos Barnhoorn.
2.  Kippenloop 2013 van Jaap van Baarlen.
3.  Vijf stellen door Amerika deel 2 van Jan Tijsterman.

Themawedstrijd “ZOMER” van 5 minuten:
1. Hartje zomer van Tineke Roosen.
2. Rododendrons van Dick Schoneveld.
3. Zoner in Amsterdam van Jaap van Baarlen.

De zaalprijs was voor Tineke Roosen. 

Thema 1 minuut:
1.  De wijnproever van Piet Heemskerk.
2.  De sollicitatie  van Jan Eekhof.
3.  De Kustlijn van Jaap van Baarlen.

De zaalprijs was voor Jan Eekhof.

Piet Ravensbergen ( websitebeheer)en Rob Elkerbout (techn.com.en jurering)kregen nog een heerlijke fles wijn.

Hierna werden er in de filmzaal enkele korte series getoond: Film van Gert van Delft “de Veluwe”, film van Jaap van Baarlen “Smalspoor, fotoserie “Panneland” van Tineke Roosen en tot slot een korte film “Nelson Mandela” van Jan Tijsterman.

Weer beneden in de foyer werd ieder nog getrakteerd op een heerlijk ijsje en  hierna werden allen door Tineke bedankt voor de aanwezigheid en een prettige vakantie toegewenst.

Het thema voor seizoen 2013-2014 is vrije keuze!!!!!

Verslag  van de clubavond op 17-04-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig: 15 leden, Hans Kruyt en.......Bert Wakka in gezelschap van zijn zoon!

De avond werd geopend door Tineke met een bijzonder welkom voor Bert en zijn zoon en de gastspreker van vanavond Hans Kruyt. Deze avond zou hij enkele nieuwe foto/filmcamera's laten zien en uitleg hiervan geven.

Hans had meegenomen de Sony PJ 530, Sony PJ 810, Sony QX 10 en de Sony AS 100 die door Hans voor de pauze uitvoerig werd besproken en de nieuwste snufjes van deze camera's heeft laten zien. Een geheel nieuw systeem heeft de Sony 4K met zeer veel mogelijkheden. Voor verdere informatie van deze camera's kan je uiteraard via Google alles te weten komen.

PAUZE.

Hierna werd de nieuwste GroPro camera uitvoerig besproken, dit is een van de nieuwste camera's die op de markt is. Hans liet een voorbeeldfilm zien, om een indruk te krijgen wat deze camera zoal biedt. Ook van deze camera kan je uitvoerige uitleg vinden via Google.

Na al deze informatie en instructie van deze nieuwe camera,s, vroeg Hans of men de moeite wilde nemen om een kijkje te nemen op zijn facebook www.facebook.com/fotokruyt en de vernieuwde website.

Tineke dankte allen voor de aanwezigheid en tot volgende week, de slotavond van dit seizoen!

Verslag  van de clubavond op 10-04-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig 16 leden, Carla Ravensbergen en Fons Brussee.

Allen werden welkom geheten door Tineke, zij deelde mee, dat een vroeger clublid t.w. Koos Ravensbergen is overleden...........

Piet Ravensbergen liet een film zien, die gemonteerd was door Fons Brussee, de foto's/films waren gemaakt door de vakantiegangers. Het betrof een wintersportvakantie in Oostenrijk, die op een speelse manier in beeld werd gebracht, anders dan wij, de leden van RSDA gewend zijn. Van te voren was door Fons al bedacht hoe hij de film wilde hebben, elke avond moesten al de gemaakte foto's/films ingeleverd worden, zodat er bij thuiskomst meteen het resultaat  bekeken kon worden. Er waren speelse elementen in verwerkt, heel leuk te zien hoe je o.a. kan “playbacken” en leuke shots in de film kan verwerken. Hierna werden er korte beelden getoond van Ground Zero (indrukwekkend), New York en de Empire State Building. Dank aan Fons Brussee dat je dit hebt laten zien.
Piet Ravensbergen liet nu een korte film van hem zelf zien”Wandelen door de bollenvelden”van ruim 5 minuten. Mooie natuur, bloeiende bollenvelden, een onderweg tegenkomende krachtsporters die aan het trainen waren. Mooie muziek van Jan Vayne, men had graag wat meer close-ups willen zien.

PAUZE. 

Er werd nu een door Wim Haazebroek gemonteerde film vertoond van een rondreis in Myanmar (Birma), gefilmd door zijn vrouw Wil. Veel pagodes o.a. de Gouden rotspagode, Shwedagonpagode, de Goudengrot pagode....vele tempels, het offeren van bladgoud wat alleen de mannen doen! Schitterend om te zien was ook de grootste klok van de wereld, de liggende Boeddha van 55 meter lang, kloosters, marktjes, dorpsfeesten, het herbebossingproject mede door de hulp van olifanten.  Het oude koninklijk paleis,  het offer bladgoudfabriekje, het verwerken van papier van de katoenplantage en de “noedel fabriek”. Ook leuk dat zelfs in dat verre land een fietstocht gemaakt kon worden.., waar je tijdens die toch ook vele bezienswaardigheden kan bekijken. Kortom, het was een fantastische film om te zien, indrukwekkend en goed gefilmd, met toepasselijke muziek. 

Hierna was deze laatste film/fotoavond weer ten einde, donderdag 17 April is er weer een instructieavond gepresenteerd door Hans Kruyt en de 24e de laatste avond met een heerlijk buffet!

Tineke dankte allen voor de aanwezigheid en wenste een wel thuis en welterusten!

Verslag  van de clubavond op 3-04-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig 15 leden.

Nadat Tineke de avond had geopend, werd meteen de loting gedaan voor het vertonen van de 1 minuut film/fotoseries met eigen themakeuze.

De indeling was als volgt: 

 1. Jaap van Baarlen met de film:  KUSTLIJN.
 2. Sjoerd Zwaan met de film:  BRANDWEER HELPT.
 3. Koos Barnhoorn met de film:  KATWIJK SCHILDERS.
 4. Terry Broeders met de fotoserie:  KASTEEL OEGSTGEEST.
 5. Jan Eekhof met de film:  SOLLICITATIE.
 6. Conny van Haasteren met de fotoserie:  LAYKA.
 7. Tineke Roosen met de film:  PAPADAG.
 8. Nic.van Nieuwkoop met de film:  OPTIMA FORMA.
 9. Tineke Roosen met de film:  RA RA RA.
 10. Terry Broeders met de fotoserie:  ORCHIDEEENHOEVE.
 11. Koos Barnhoorn met de film:  FLOORTJE.
 12. Reinder Strijker met de fotoserie:  SPREUKEN.
 13. Conny van Haasteren met de fotoserie:  KUSTWERKEN.
 14. Jaap van Baarlen met de film:  INTRODUCTIE HEEMSKERK.
 15. Piet Heemskerk met de film:  PLEISTER.
 16. Piet Heemskerk met de film:  WIJNPROEVERIJ.

Nadat ieder het stemformulier had ingeleverd, was het tijd voor......

PAUZE.

We kregen nu de trouwfilm te zien van Sjoerd Zwaan. Deze film was ruim 36 jaar geleden door Nic.van Nieuwkoop gefilmd met super 8 en was nu door Sjoerd gedigitaliseerd. Leuk te zien hoe het er 36 jaar geleden aan toe ging, de bruidegom in jacquet, dames in het lang, het hele gezelschap in de bus voor en toertje....leuk.

Tineke bedankte hierna de de jury bestaande uit Wim Haazebroek, Jeanne van der Valk en Dick Schoneveld bedankte voor de beoordeling en wenste een ieder wel thuis en welterusten!

Verslag  van de clubavond op 27-03-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig 16 leden.

Tineke opende deze avond en deelde mee, dat Jeanne naar Bert Wakka een kaart had gestuurd en een bericht terug gekregen, wat door Tineke werd voorgelezen.

Voor de pauze liet Koos Barnhoorn een film zien van 3 minuten getiteld “Tulpen in de Noordoostpolder”. Een kort overzichtje van de velden met bloeiende tulpen, gefilmd op een miezerige dag, maar toch mooie beelden.

De volgende film van Koos “Pasen in Maastricht” van 20 minuten toonde een familieweekend in deze mooie stad. Allereerst een bezoek naar het centrum alwaar de indrukwekkende Sint Servaas basiliek werd bezocht. Hierna toog men naar het Vrijthof voor een hapje en een drankje. Met een bootje werd er gevaren naar de mergelgrotten van de  St.Pietersberg, voor een interessante rondleiding door een gids, die hier veel over kon vertellen. Ook Margraten stond op het programma en hier werd het grote oorlogskerkhof bezocht. Hier zijn ruim 8000 Amerikaanse soldaten begraven die in de oorlog gesneuveld zijn. Deze graven worden vaak bezocht door Amerikanen.
Deze film was ingesproken door Annie Barnhoorn en Koos had er mooie muziek bij gezocht. Een mooie film met scherpe beelden.

Hierna liet Tineke Roosen een fotoserie zien van ruim 7 minuten getiteld “Panneland” in de Amsterdamse waterleidingduinen bij Vogelenzang. Mooie natuuropnamen, afgewisseld met close-ups van moeflons en damherten. Mooie scherpe foto's die ook eind van de dag gemaakt waren, waardoor de kleuren een mooi contrast lieten zien.
Men vond de titel iets te kort in beeld gebracht en ook niet alle clubleden waren het eens over de muziekkeuze van Tineke.

PAUZE.

Jan Eekhof liet nu een korte film zien van 6 minuten”Kamp Dora” gefilmd met een kleine fotocamera, die hij toevallig bij zich had. Dit concentratiekamp gelegen in de Harz in Duitsland, ligt in de buurt van Nordhausen vlakbij het Buchenwaldkamp. In dit kamp werden de gevangenen “gebruikt” als goedkope arbeidskrachten voor de productie van de wapenindustrie. Een indrukwekkend overzicht van de overblijfselen van dit concentratiekamp met toepasselijke muziek.

De tweede film die Jan liet zien, heeft hij in opdracht gemaakt en vanaf een videoband gedigitaliseerd. Een film van 17 minuten gemaakt in de groenteveiling van Katwijk aan den Rijn t.g.v. het 75 jarig bestaan in 1987. Hierin zagen we beelden van het zaaien, inrollen van stro, oogsten, wassen, spoelen en sorteren van “PEEN”. Hierna werd alles naar de veilinghal getransporteerd en geveild, dit gehele proces was ook in beeld gebracht. Een uniek stukje film!

Tineke vestigde hierna nog even de aandacht voor het buffet van donderdag 24 April a.s. Men werd verzocht het aanmeldingsformulier in te vullen en de kosten van 27,50 p.p. over te maken aan Jeanne.

Hierna werd de avond gesloten met een wel thuis en welterusten!

Verslag  van de clubavond op 20-03-2014 door Gé Elkerbout

Een avond vol verrassingen. Piet Heemskerk toont een film uit 1939. Een terugblik van film en onderwerp betreft De Barendrechtse groente en fruit veiling.
Een tweede verrassing een film van Gert van Delft, die het Kindercorso 2013 op het projectiescherm brengt.

We beginnen met de Barendrechtse veiling. Behalve het bestuur en de diverse voorzitters, werd duidelijk in beeld gebracht hoe er vroeger in groente en fruit werd gewerkt. Van grondbewerking tot de oogst alles met handkracht en de aan en afvoer ook nog met paard en wagen. De kwaliteit van het filmmateriaal, was niet om over naar huis te schrijven, maar Piet had er het beste van gemaakt en er ook nostalgische muziek bij gezet. Al met al een bijzondere belevenis.

Om de avond af te sluiten een film van Gert van Delft Kindercorso 2013. Ook hier kon de kwaliteit van beeld en geluid beter, maar ja, als je onder een paraplu vandaan moet filmen vraag je om moeilijkheden. Na afloop ook hier opmerkingen voor een beter resultaat.

Het was al weer tijd voor de vroegopstaanders om huiswaarts te gaan. Onze voorzitster sloot daarom de avond. Wat komt er volgende week? Kijk op onze website

Verslag  van de clubavond op 13-03-2014 door Conny van Haasteren

Aanwezig 19 leden

Allen werden door Tineke onze voorzitster welkom geheten. Deze avond werden de wedstrijd film/fotoseries getoond van de leden die zich opgegeven hadden voor het thema ZOMER. Een extra welkom voor de jury: Wim Hazebroek, Ge Elkerbout en Jeanne van der Valk, die de moeilijke taak hadden om dit te beoordelen!

10 leden hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd, enkelen met meerdere series.

De eerste 7 inzendingen waren:

1.      Jan Tijsterman met de film:  RODEO.

2.      Piet Ravensbergen met de fotoserie:  ZOMERVIERDAAGSE NIJMEGEN.

3.      Piet Heemskerk met de fotoserie:  ZOMER IN DE BERGEN.

4.      Tineke Roosen met de fotoserie:  HARTJE ZOMER.

5.      Tineke Roosen met de fotoserie:  ZOMER AAN ZEE.

6.      Reinder Strijker met de fotoserie:  ZOMER 2013 DRENTHE.

7.      Piet Heemskerk met de fotoserie:  MOZAIEKCULTUUR IN CANADA.

 PAUZE.

      8.      Jaap van Baarlen met de film:  ZOMER IN AMSTERDAM.

9.      Dick Schoneveld met de fotoserie:  RHODODENDRONTOCHT.

10.  Piet Heemskerk met de film:  DIEREN IN DE ZOMER.

11.  Jaap van Baarlen met de film: AMSTERDAM-PRIDE.

12.  Conny van Haasteren met de fotoserie:  ZOMERFEEST 2013.

13.  Terry Broeders met de fotoserie:  MALTA.

14.  Sjoerd Zwaan met de film:  SPANJE.

Alle usb-sticks met deze film/fotoseries werden meegenomen door Rob Elkerbout, om het te digitaliseren voor het archief!

Volgende week worden de kosten bekend gemaakt voor het buffet van de laatste avond, t.w.24 April!

Hierna dankte Tineke allen voor de aanwezigheid met een wel thuis en welterusten!

Rest mij nog Ge en Dick extra te bedanken om tijdens mijn ziekenhuisopname de verslagen van de clubavonden te schrijven!

Verslag  van de clubavond op 6-03-2014 door Dick Schoneveld

Met de vaste verslagschrijfster Connie van Haaster gaat het gelukkig beter, maar helaas nog niet aanwezig op onze gezellige en leerzame clubavond.

Het eerste deel van de avond verzorgd door Piet Heemskerk, nu eens een fotoserie van zijn cruisereis naar Noorwegen. De genomen foto’s van Piet en zijn vrouw Addy zijn scherp en afwisselend. Vertrokken vanuit Amsterdam vaart het cruise schip de Celebrity Constellation  via het Noordzeekanaal door de sluizen van IJmuiden de Noordzee op, richting Noorwegen. Eerste stop is het dikwijls, ook nu regenachtige Bergen.  Toch prachtige opnames van deze stad. Diverse plaatsen werden bezocht zoals Olden, Molde, Geiranger, Alesund, varend tussen de fjorden met beelden van het woeste landschap met bergen en watervallen. De weerspiegeling bij windstil weer van bergen in het water is indrukwekkend. De hoofdstad Oslo is zeker een bezoek waard. Bij de ruim een half uur durende presentatie spraken de beelden voor zich, gecombineerd met passende muziek. Terugkeerde beelden van de makers en reisgenoten met steeds prachtige achtergronden gaven een prima indruk van deze cruise naar Noorwegen en terug.
Bij de discussie na het vertonen misten sommige leden de achtergrond informatie van teksten of inspraak. Een bewuste keuze van Piet en Addy om juist de beelden te laten spreken.

P A U Z E

Na de drinkpauze vertoont ons lid Gert van Delft 2 films van ongeveer een kwartier. Eerst prachtige herfstopnames uit 2013. Gestart werd vanuit het centrum van Rijnsburg, vervolgens naar de duinen in de omgeving met duindoorn en paddenstoelen. Bos-bes-bladeren, verkleuring en windvlagen. Alles uit de hand gefilmd met afsluitend stormachtige wind en regen.

De 2e film van Gert met de titel Sfeer en licht in het donker opgenomen rondom de afgelopen kerstdagen. Met zijn nieuwe camera zijn toch de beelden opgenomen in een donkere omgeving heel verbluffend goed  zichtbaar. Beelden vanuit Rijnsburg en de Delftse  lichtjesavond  brachten de kerstsfeer prachtig over. Met het water in de mond zagen we klaarmaken en presenteren  het  kerstdiner bij de familie van Delft. Tot slot de oliebollen op oudejaarsavond  en eindigde het jaar 2013 met vuurwerk en een enorm harde knal als afsluiting. Lovende woorden voor deze film, de gekozen kerstmuziek en de sfeer in licht bij de donkere dagen in december.  

Voorzitter sluit af met verwijzing naar de themawedstrijd van 5 minuten op13 maart. Onderwerp ZOMER  in de breedste zin van het woord.

Verslag  van de clubavond op 27-02-2014 door Dick Schoneveld

Na een hartelijk welkom door Tineke vertelde Piet Heemskerk over de ervaringen van het 2e deel van zijn  cruisereis met de Rotterdam. Door de lengte van de film verzorgt hij de gehele clubavond. Vanaf het vertrek van Madera naar Tenerife werd in elke haven reddingoefeningen gehouden. Ongebruikelijk, maar de verwachte weersomstandigheden noopten hiertoe. Eerst zagen we prachtige beelden van Tenerife, een vulkaan sinds 1909 niet meer actief, maar wel met sneeuw bedekt. Via nauwe straatjes werd een orchideeëntuin bereikt. Vele soorten planten en prachtige orchideeën kwamen in beeld en terug op het schip zagen we een geweldige barbecue klaar staan. Op weg naar Las Palmas, Canarische Eilanden. De verjaardag van de filmer zijn vrouw Addie, op 30 december aan boord gevierd. Taart en een serenade van het personeel. Wij zagen hele mooie avond/nacht opnames van de stad en het vertrek van  een ander cruise schip. Happy New Year 2014 met een proost op het nieuwe jaar  naar Casablanca. Hier vanuit stak het schip over naar Cadiz in Spanje, de passagiers  getrakteerd op een chocoladebuffet. Weer een reddingsboot demonstratie want in de Golf van Biscaje werd zware storm voorspeld. Diverse passagiers kozen de terugreis met het vliegtuig. Inderdaad zware storm en regen, hooguit een zicht van 5 meter, omvallen van allerlei attributen en zelfs een helikopter moest landen om passagiers met botbreuken op te halen. De angst krijg je pakken, aan boord maar ook nog later heb je hier last van. Door beeld en muziek heeft Piet getracht deze angst over te brengen aan de 17 bezoekers van deze clubavond. Naar mijn mening  is Piet daarin heel goed geslaagd.

Gewezen werd naar 13 maart wanneer de themawedstrijd van 5 minuten onderwerp ZOMER op het programma staat.

Verslag van de clubavond op 6-02-2013 door Gé Elkerbout

Vanavond alleen videofilms. Voor de pauze Jaap van Baarlen met 4 instructie films van onze groenteboer Heemskerk en na de versnapering Cock de Vries met een vakantiefilm, getiteld: L’Ardèche .

De eerste film van Jaap heeft als titel: Product vreemde delen. Met deze film geeft Jaap een indruk wat er allemaal mis kan gaan bij de verpakking van groente. Sterk in beeld gebracht, door een vlotte montage Een minpuntje was een interview tussen draaiende machines.

De tweede film een instructie over Het schoonmaken had een beter resultaat, vooral door de verklarende tekst die duidelijker over kwam.

De derde instructiefilm behandelde Allergenen. Wat zijn dat, en waarom moet dit op het etiket. Tenslotte nog een film met als titel Jaaroverzicht. Ook deze film was er een van de buitencategorie. Opname en montage van grote klasse.

En toen was het pauze

Na dat de kelen gesmeerd waren de vakantiefilm van Cock. De titel L’Ardèche geeft tevens de locatie aan van de opname. Cock verraste ons met mooie scherpe beelden van de vele rotsformaties. De film werd ondersteund met leuke muziek en duidelijke inspraak Ook de beelden van de sportman van het jaar in een wildwaterkano was goed in beeld gebracht. Tijdens de nabespreking werden aanwijzingen en ideeën aangedragen voor de volgende film. Het was een leuke afsluiting van de clubavond. 

Verslag van de clubavond op 13-02-2013 door Gé Elkerbout

Door ziekte van onze vaste verslaggeefster, Corrie van Haasteren, deze keer een verslag van mij. Corrie wordt snel weer beter, we missen je!

De avond wordt geheel verzorgd door Piet Heemskerk. Piet heeft met z´n vrouw en vrienden rond de kerstdagen een Cruisevakantie  gemaakt met de M.S. Rotterdam waarvan vanavond  filmbeelden van

Deel 1.
De film  begon met prachtige beelden van de skyline van de Rotterdamse haven. Hierna kozen ze het ruime sop. Al snel bleek dat de weergoden niet meewerkten, want harde wind, zeg maar storm, noodzaakte de kapitein om Le Havre aan de Franse westkust binnen te lopen, wat Piet prachtig in beeld bracht. Het is altijd weer bijzonder dat kleine sleepbootjes zo´n groot schip kunnen sturen.

De kerstdagen aan boord zijn niet verkeerd,en met heel veel lekker eten en een gezellige kerstsfeer, gaan we even pauzeren, om vervolgens de reis naar Madeira te maken.

Het weer knapte op, de zon kwam er bij, en eenmaal op het eiland een Bloemenweelde. Ook zagen we een spectaculaire afdaling, nu niet uit Solchi maar uit Madeira. Piet je bent een waaghals!

Na afloop van de film kwamen zoals gebruikelijk de op en aanmerkingen. Men vond de beelden prachtig evenals de muziek, maar te veel beweging, maar dit kwam door Piet zijn zeebenen. Zo zie je maar  Alle voordelen  hebben een nadeel 

Verslag van de clubavond op 6-02-2013 door Conny van Haastern

Aanwezig 17 leden.

Tineke opende de avond met de mededeling dat Gerard Turk, een oud clublid, helaas is overleden.........

Piet Heemskerk liet als eerst deze avond een film zien van 15 minuten met de titel”Met een gids door het bos”. Een groep dames van S.W.O.K. (Stichting Welzijn Ouderen Katwijk) liepen deze excursie met een gids, zij kon veel vertellen o.a. over bomen, (“geringd” met inkepingen mogen niet gekapt worden) bladeren (sommigen werden met een loep bekeken) en takken. Interessant weetje betreffende de takken van naaldbomen d.m.v. een ezelsbruggetje: 1 naald aan een boom is SOLO is een Spar, 2 naalden is DUO dus een Den en tenslotte 3 naalden is Legio en een Lariks! Hoe wordt een Abeel herkend? Door het figuur van een “wybertje”(dropje) op de stam! Bovendien werden de schimmels van witrot en bruinrot getoond en uitgelegd. Bij deze film had Piet mooie rustige muziek uitgezocht, toepasselijk bij deze film. 
Piet heeft deze film gemaakt zonder extra microfoon, men vond het jammer dat de “gids”niet in beeld werd gebracht tijdens haar uitleg, dit was op haar eigen verzoek.

Vervolgens liet Sjoerd Zwaan een film zien van 17 minuten met de titel “Wilhelminaschool” die hij samen met Theo van Zuylen heeft gemaakt. De film is door Theo gemonteerd, omdat Sjoerd door zijn knieoperatie hier geen tijd voor had (de film was bestemd voor de school en moest snel af). We zagen het optreden van een theatergroep,die d.m.v. zelfgemaakte muziekinstrumenten een schoolpleinconcert gaf op deze school! Alle klassen waren vertegenwoordigd met hun zelfgemaakte instrumenten: emmers, pvc-buisjes, ballonnen, kokosnootdoppen en blazen in bierflesjes.
Erg leuke uitvoering, leuk gefilmd met 2 camera's voor verschillende shots! 

PAUZE.

De tweede film van Sjoerd Zwaan werd nu getoond, getiteld “Vakantie in Spanje” van 17 minuten. Het geheel was toepasselijk omlijst door Spaanse muziek. De start is het vertrek met het vliegtuig, waarvan Sjoerd, hoog in de lucht, wat beelden heeft gemaakt. Vanwege het feit dat Sjoerd nog niet goed “uit de voeten kon”vanwege zijn operatie, was er in deze film veel in en uitgezoomd. We zagen o.a. zandsculpturen,  plantensoorten, een optocht van oldtimers, het strand gereed maken voor de toeristen  en wat bloemen en plantensoorten. Een leuke film, maar te weinig informatie en omdat het een badplaats betreft, geen beelden van zon, zee en strand. Als laatste van vanavond, werd er een film getoond van Dick Schoneveld met de titel “ Franse Alpen” van 29 minuten. met op de achtergrond songs door Jan Keizer gezongen in het Frans. Vanwege de onjuiste instelling van de camera, was bijna de gehele film wazig, jammer, want de sneeuw en natuur leveren prachtige beelden op. De opbouw van de film was goed en Dick krijgt hulp van een van de clubleden voor de juiste camera-instelling.

Voordat de avond door Tineke werd afgesloten, vroeg ze of er inmiddels clubleden hadden nagedacht, betreffende het verzorgen van filmmiddagen in de Wilbert. Volgende week wordt er een definitieve beslissing genomen.

Verslag van de clubavond op 30-01-2013 door Conny van Haastern

Aanwezig 15 leden.

Ook deze avond werd weer geopend door Tineke onze voorzitster, zij vertelde dat Kees Hogewoning op deze clubavond een tweetal fotoseries zou laten zien. Daarna zou Kees uitleg  geven, welke mogelijkheden er zijn bij het nieuwe fotoprogramma van P.T.E.8.0.

Allereerst liet Kees  de fotoserie WAALSDORPERVLAKTE zien van 4.45 minuten. Hier werd een rondleiding gegeven voor de Scouting uit Oegstgeest en tijdens deze “wandeltocht” op 4 Mei, werd er veel informatie gegeven betreffende de dodenherdenking, die er dezelfde avond plaats zou vinden. Alles werd in gereedheid gebracht voor deze avond en er werd interessante uitleg over gegeven. Een mooie serie met heldere foto's en toepasselijke muziek.

De tweede fotoserie was door Kees gemaakt in de APENHEUL en duurde ongeveer 7 minuten. Met leuke muziek op de achtergrond, heeft Kees in deze serie veelal close-ups gemaakt van de soorten apen die hier rond springen. We zagen o.a. een Orang-oetang met baby evenals een Gorilla met haar baby, rode en zwart witte vari's, ringstaartmaki's,  berberapen en vele anderen. Mooie scherpe opnamen en lettertype, die iets langer in beeld had mogen blijven staan.

Hierna liet Kees de serie van de WAALSDORPERVLAKTE nog 1x zien met een andere muziekkeuze, die na het zien hiervan, door alle clubleden ook niet bij deze serie vonden passen.

PAUZE.

Kees gaf nu uitleg over het nieuwe P.T.E. 8.0 fotoprogramma, hij liet het gebruik zien van de diverse verbeterde animaties en diastijlen. Zo was er b.v. een bepaalde toepassing die het mogelijk maakte, om ook verticale foto's in een serie te kunnen gebruiken. En verder vele andere nieuwe snufjes: aanpassing van muziek, het maken van een soort kubus in een foto, het toevoegen van een foto op een wazige achtergrond....... Kees is ten alle tijde bereid de clubleden hierbij een handje te helpen en nog verdere uitleg van dit programma te geven.

Na deze leerzame uitleg was er een einde aan deze clubavond gekomen. Tineke dankte allen voor de aanwezigheid met een wel thuis en welterusten.

Verslag van de clubavond op 23-01-2013 door Conny van Haastern

Aanwezig 17 leden.

De avond werd geopend door onze voorzitster Tineke, hierbij bedankte ze Nic.van Nieuwkoop dat hij deze gehele avond op zich heeft genomen met een 2 delige film!

Klein woordje vooraf van Nic, die zich verbaasde over het feit, dat er zoveel water in Nederland was en ondervond dit tijdens een bootreis van Feenstra Rijn Lijn met de boot Azolla!

Deze boottocht met 90 passagiers vertrok vanuit Arnhem voor een 10 daagse reis door Hollandse wateren. Deze film heeft de titel gekregen HOE MOOI IS HOLLAND en duurde ongeveer 60 minuten geheel omlijst door de muziek van Klaus Wunderlich.
Voor de pauze in het eerste deel van 30 minuten zagen we het vertrek van de boot vanuit Arnhem richting Doesburg, voor het inschepen van nog enkele passagiers. Hierna werd koers gevaren naar Kampen, waar men van boord ging om o.a. de Nieuwe Toren te bekijken. Hierna voer de boot via het IJsselmeer naar Medemblik, waar men een bustocht kon maken naar Hoorn. De volgende dag via het IJsselmeer naar Stavoren om het beeldje van het “Vrouwtje” te bekijken. Hierna ging het richting Texel via de Lorentzsluizen Komwerderzand en de Waddenzee om aan te meren in Oudeschild. Vanuit hier werd er een bustochtje over het eiland gemaakt. Tijdens dit eerste gedeelte van de film, was er genoeg te zien op het water, pleziervaart,zeil en vrachtschepen, niet te vergeten de mooie natuur aan de wal.

PAUZE.

Tineke las nu een mail voor die Koos had ontvangen van de Wilbert, of er vanuit de club, leden geïnteresseerd waren om daar 1x p.w.of 1x p.m.een film voor bewoners te draaien. Men heeft hiervoor een week bedenktijd gekregen.

Het tweede gedeelte van deze film, duurde eveneens ongeveer 30 minuten en werd de bootreis vervolgd, door het prachtige landschap en “Neerlands Wateren”. Via de Waddenzee werd er gevaren naar Den Oever en via het IJsselmeer naar Volendam. Hier mocht men uiteraard van boord, om dit mooie stadje te bekijken en o.a. in Volendams kostuum gefotografeerd te worden, of voor het bezichtigen van een museum. Vanuit Volendam weer verder via het IJmeer en het IJ richting Amsterdam, waar een grachtenrondvaart werd gemaakt. Vanuit Amsterdam werd weer verder gevaren, met een prachtig uitzicht over de Haarlemmermeerpolders naar Alphen aan den Rijn, waar men de gelegenheid had om het vogelpark Avifauna te bezoeken.
Hier vandaan werd weer verder gevaren naar Gouda om aan een excursietocht deel te nemen, voor een stadsbezichtiging. Vanuit Gouda ging het weer verder via de havens van Rotterdam naar de Alblasserwaard en de Kinderdijk (bekend door de vele molens) naar Schoonhoven, waar men een wandeling kon maken door dit mooie stadje. De reis werd hierna vervolgd langs drie sluizen, om via de Lek en de Nederrijn weer terug te varen naar Arnhem.
Een mooie film van Nic.waarin hij veel werk heeft gehad aan de montage. Men had graag iets meer willen zien aan boord, het was de keuze van Nic om meer “buiten”boord te laten zien.

De avond werd afgesloten door Tineke met een wel thuis en welterusten.

Verslag van de clubavond op 16-01-2013 door Conny van Haastern

Aanwezig 18 leden en Ron Mokkenstorm als bezoeker.

Allen werden welkom geheten door onze voorzitster, verder geen mededelingen.

De hele avond was gereserveerd voor Kees van Delft, hij had maar liefst 8 fotoseries om te laten zien!

Allereerst een serie over het GROENE HART van 5.53 minuten een rustige serie met veel natuurfoto's en veelal boerderijen, gemaakt in de buurt van boerderij 't Geertje in Zoeterwoude en mooie muziek op de achtergrond.
Een clublid vroeg zich af, waarom Kees geen close-ups had gemaakt, het was de keuze van Kees, om dit niet te doen.

De volgende serie TRADE FAIR in Aalsmeer, van 7.05 minuten was door Kees met veel enthousiasme  ingesproken en weer een mooie muziekkeuze. Hierdoor kreeg men een goed beeld, wat en hoe alles is/was gepresenteerd op deze mooie show van bloemen en planten. We zagen o.a. een schitterend mozaïek van gerbera's, prachtige orchideeën, rozen en anthuriums. Een leuke serie met een persoonlijk verhaal, men vond alleen dat het geheel iets beter over moest vloeien.

Serie 3 was getiteld HAARLEMSE HOFJES van 10.53 minuten waarbij je een goed beeld kreeg van deze rustieke kleine woningen. We zagen o.a. het Teylershofje en hetBrouwershofje, zeker leuk om te fotograferen. Ook wat foto's van Haarlem zelf en de St.Bavokerk. Kees had hierbij gekozen voor een mooi pianoconcert op de achtergrond.
Clubleden gaven Kees het advies om een andere lens te gebruiken, omdat er soms een vertekenend beeld gaf en wat tips voor de tekstvermelding die op de foto's gemonteerd waren.

PAUZE.

De volgende fotoserie was getiteld MEGANISATIEBEURS en had een tijdsduur van 8.02 minuten. Deze beurs werd gehouden in het gebouw van Expo Haarlemmermeer waarbij men veel te zien kreeg op het gebied van land en tuinbouw. Landbouwtractoren, rooi en sorteermachines, verpakkingsmiddelen en vele andere noviteiten waren door Kees gefotografeerd, soms voorzien door tekst en soms ingesproken.
Een advies werd Kees gegeven, om een volgende keer deze machines te laten zien tijdens de hiervoor bestemde werkzaamheden.

Fotoserie nr.5  was getiteld Triflor en duurde 7.15 minuten. Kees bezocht dit broeierij-veredeling-teelt-exportbedrijf, gespecialiseerd in tulpen! Hij heeft hier een mooie informatieve fotoserie van gemaakt, gedeeltelijk ingesproken en ondertiteld.

In de laatste fotoserie voor vandaag met de titel BLOEMEN ALTIJD MOOI, heeft Kees vele close-ups gemaakt van: lelie's, tulpen, gerbera,s en amaryllissen. Geen tekst, niets ingesproken, mooie muziek, gewoon genoten van deze bloemenpracht, een lust voor het oog!

Het was te laat voor de laatste 2 series, die zullen op een andere avond getoond worden.

Hierna werd de avond afgesloten door Tineke, met een wel thuis en welterusten!

Verslag van de clubavond op 9-01-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 30 personen.

In de foyer van de Open Hofkerk zag het er weer gezellig uit,voor een samenzijn van clubleden en hun echtgenoten om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar 2014! Met dank aan Henk en Nel van Egmond voor het verzorgen hiervan!

Allen werden welkom geheten door onze voorzitster Tineke Roosen, zij memoreerde het e.e.a. betreffende  de start van het nieuwe seizoen 2013/2014. Tevens deed ze een verzoek aan de clubleden, om dit seizoen wat meer inbreng te doen van foto/filmseries, evenals oor de 5 minuut wedstrijd met als thema “ZOMER”. Niet te vergeten de 1 minuut films/fotoseries met vrije thema!

Na het “bijpraten” onder het genot van een kopje koffie/thee, was het tijd om boven in de filmzaal de winnende films/fotoserie van de 5 minuut wedstrijd “VERVOER/TRANSPORT”

te laten zien. Als eerste met de 3e prijs de film “Transport Heemskerk” van Jaap van Baarlen. De tweede prijs van Conny van Haasteren met de fotoserie “Weg van de snelweg”” en  de eerste prijs van Jaap van Baarlen met de film “Citybike”. Hierna werden de 1 minuut films/fotoserie getoond, als eerste de derde prijs voor Piet Heemskerk met de film “Mobieltje”, de tweede prijs was ook voor Piet Heemskerk met de film “Fiets” en de eerste prijs was voor Tineke Roosen met de foto “Van vlokje naar klokje”. Na deze wedstrijdfilms werd er nog een  fotoserie van Tineke Roosen getoond met de titel “Ijs en sneeuw in de natuur” gerealiseerd in de winter van 2013 en hierna een mooie film van Koos Barnhoorn getiteld “ West-Friese Flora”.

Na het zien van al dit moois, was het wel tijd geworden voor een drankje met een toost op het nieuwe jaar en niet te vergeten een heerlijke snack die hierbij gepresenteerd werd. Er werden in die tussentijd wat plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld op foto en filmgebied en vakantieverhalen verteld. Het was weer een hele gezellige avond, die rond 23.00 uur was afgelopen.

Verslag van de clubavond op 19-12-2013 door Dick Schoneveld

Door ziekte (bronchitis) van de vaste verslaggeefster Mevr. Conny van Haasteren vroeg onze voorzitter Tineke Roosen  mij deze keer een verslag te schrijven.
Na de hartelijke welkomstwoorden  op onze gezellige clubavond, deze keer wat minder bezocht, wordt eerst een film van 17 minuten van Gert van Delft  vertoont. 
Deze film opgenomen in de Ardeche (Frankrijk) toont ons mooie beelden over wild kanovaren in de rivier de Ardeche en schilderachtige dorpjes tegen de rotsen gebouwd. Ondersteund door fraaie muziek met  rustige beelden en duidelijke ingesproken tekst over de geschiedenis van deze streek. 

Na de beoordeling een korte film van 6 minuten over de omgeving van het Zuid- Limburgse landschap rondom de plaatsen Schin op Geul en Valkenburg. De passende muziek over het schoonste stukske Nederland geeft meerwaarde aan deze natuurfilm.

Als toegift vertoonde  Gert van Delft met een goedkoop kleine  camera opgenomen, maar toch scherpe beelden van de 3 Oktober optocht 2013 in Leiden. 

Pauze. 

Na de pauze verraste Tineke Roosen-Kortekaas ons met een prachtige fotoserie met als titel “Genieten van de herfstkleuren”. De opnames waren uit de omgeving van het Huis te Warmond en Brabantse bossen. Door steeds  afwisseling  van close-ups en heldere diepte beelden + de passende muziekkeuze genoten wij ten zeerste.   

De laatste film was van Koos Barnhoorn. Samen met vrienden en zijn vrouw bezochten zij enkele Duitse kerstmarkten net over de grens. Overnachtingen in een Valk Hotel bij Gladbach. Vanuit  het  in het  de sfeer van de kerst  versierde hotel brachten ze uitstapjes naar de steden Oberhausen en Münster.  Ondanks regen een drukte van belang in het centrum en op de 3 kerstmarkten met elk een eigen thema. Een rustige weergave met sfeervolle beelden van allerlei kraampjes met mooie kerstmuziek en helder ingesproken. Ook de geschiedenis met diverse kerken werd prachtig in beeld gebracht. 

Tot slot deed de voorzitter een beroep op ons om in actie te komen ter opvulling van de avonden in 2014.

Verslag van de clubavond op 12-12-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 14 leden en een bezoeker.

De avond werd geopend met een welkom door de voorzitster en ze vertelde Reinder gesproken te hebben over de ziekte van zijn vrouw, zij is inmiddels weer thuis om te herstellen.

Voor de pauze kregen we een film te zien van Jan Tijsterman, i.v.m. het overlijden van Nelson Mandela, had Jan als extra een kort filmpje gemaakt van een excursie naar het Robbeneiland. Een indrukwekkend filmpje van een paar minuten vooral ook door het mooie gezongen Nkosi,Sikeleli Afrika op de achtergrond.........

De film van 20 minuten met de titel “Amerika 2013” , was het 2e gedeelte van de camperreis die Jan en zijn vrouw hadden gemaakt. Een film, al rijdende op wegen met een schitterende natuur, langs de Coloradorivier en onderweg naar de Rockey Mountains. Het wachten voor een trein van 156 wagons en een enorme grote kudde buffels, is ook iets wat je niet dagelijks tegenkomt! Een bezoek aan Mount Rushmore, het nationaal monument van vier presidenten(Washington,Jefferson,Roosevelt en Lincoln), de Jackson Lake Dam, een stop bij de Castle Geyser en tot slot een rodeo “bijwonen”  Kortom: een reis die door Jan prachtig is gefilmd en ingesproken door zijn vrouw Sara, met veel mooie muziek op de achtergrond.
De film was goed gemonteerd, ook met het in en uitzoomen, alleen in de “lassers” zaten wat haperingen. Jan kreeg hiervoor adviezen van clubleden en wat tips om een nog betere indruk te krijgen van deze film door b.v. een kaart met de afgelegde route te laten zien. Jan gaf toe in deze film wat “foefjes”gebruikt te hebben, door o.a. onweer ertussen te monteren en een reusachtige beer! Leuk gedaan!

PAUZE.

Voor we de film van Koos te zien kregen, vertelde Kees Hogewoning dat er een uitgebreidere versie van P.T.E software te koop was . Tevens is Kees bereid om op 30 Januari hier uitgebreid verder op in te gaan en resultaten hiervan te laten zien.

Koos Barnhoorn liet nu een film zien van 32 minuten getiteld “Genieten in Zelhem” een vakantiefilm van/uit de Gelderse Achterhoek. Een schitterend natuurgebied waar je door de vele fietsroutes prachtige tochten kan maken. Deze rustige fietsroutes, veelal door bossen en langs bezienswaardigheden zoals het landgoed/kasteel  Vorden, wijngaard Kranenborg en een taxuskwekerij, maakten deze routes altijd weer tot iets verrassends. Helemaal als je tijdens zo'n fietsroute Willem de Toeteraar tegenkomt, een plaatselijk bekend persoon, die het leuk vind om de recreatiefietsers de mogelijkheid geeft, om de kunst van het hoornblazen te leren, wat hilarische taferelen met zich meebrengt. Ook de Hanzenstad Zutphen werd nog bekeken met de Walburgkerk evenals Doetinchem waar gewinkeld werd. Ook werden de rijkelijk gevulde barbecues getoond (zelfs in de regen) waar de vakantievierders van genoten hebben.
Een leuke opgebouwde fietsvakantiefilm van Koos, letterlijk en figuurlijk op de fiets, ingesproken door zijn vrouw Annie, met mooie rustige muziek op de achtergrond.

Tineke dankte hierna iedereen voor zijn/haar komst met een wel thuis en welterusten!

Verslag van de clubavond op 28-11-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 18 leden, Bert Wakka en zijn zoon en de heer Wim Goddijn.

Allen werden door de voorzitster welkom geheten, in het bijzonder Bert Wakka en zijn zoon evenals de heer Goddijn, die als gastspreker deze avond zal verzorgen.

De heer Goddijn nam het woord met een korte inleiding over zijn werk als programmamaker/regisseur. Hierna liet de heer Goddijn wat korte fragmenten zien van zijn  vakantiefilms en hoe hij aan deze films een meerwaarde heeft gegeven.
We zagen o.a. fragmenten van films uit Mali,Vietnam, Cuba, Jordanie, Lombok en Canada.
Deze films hadden een meerwaarde gekregen, door fragmenten van oude journaalbeelden ertussen te monteren, om een beeld te geven van het heden en verleden.
Ook werden er fragmenten getoond uit films die de heer Goddijn in opdracht had gemaakt van het LUMC, (toen nog het AZL) voor mensen die niet medisch geschoold waren. Een fragment uit een film van een autoschadebedrijf, waarin versnelde opnamen gemonteerd waren. Een fragment uit een film die gemaakt was voor een ICT bedrijf en een fragment uit een film over Boerhaave, die tot “leven” was gebracht.  De heer Goddijn heeft na het bekijken van elk filmfragment, hier een korte uitleg over gegeven.

PAUZE.

Hierna was er gelegenheid om de heer Goddijn nog vragen te stellen betreffende het montage programma waar de Hr.Goddijn mee werkt. Maar de heer Goddijn had dit programma niet meegenomen, dus kon hier verder geen uitleg over gegeven worden.  Jan Tijsterman had nog enkele vragen betreffende de montage van een film. Omdat er nog wat tijd over was, heeft de heer Goddijn nog 2 korte vakantiefilms van Indonesië laten zien. Hierna nam Jan Tijsterman nog even het woord om te vragen wie er op korte termijn nog een film/fotoserie had voor een clubavond. Deze taak neemt hij tijdelijk over van Reinder Strijker.

Hierna sloot Tineke deze avond af met een woord van dank aan de heer Goddijn, die hiervoor een fles wijn kreeg.

Allen werden bedankt voor de aanwezigheid met een wel thuis en welterusten.

Verslag van de clubavond op 21-11-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 21 leden.

Allen werden welkom geheten door de voorzitster en deelde mee, dat de vrouw van Reinder Strijker was opgenomen met een herseninfarct. Inmiddels gaat het beter met haar en van hieruit wensen wij de vrouw van Reinder een voorspoedige beterschap!
Verzoek van Ge Elkerbout betreffende de jurering: graag komma's weglaten bij het punten geven, dit i.v.m. het computerprogramma.
Koos vroeg namens Jeanne nog even de aandacht voor de contributiebetaling.
Hierna werden de stembriefjes uitgedeeld betreffende de verkiezing van de 2e voorzitter. De uitslag werd later deze avond kenbaar gemaakt.

Voor de pauze werden er 3 fotoseries getoond door Terry Broeders, hiervoor heeft hij de Nikon 3200 gebruikt. De eerste fotoserie heette “Biesbosch” en duurde 10 minuten. Deze serie bevatte veel natuurfoto's en hoe het er aan toe gaat als je met je bootje door sluizen vaart.
Voor de 1e keer vond men dit geen slecht resultaat, Terry had goed op de horizon gelet, de foto's waren scherp en de muziek was leuk afgewisseld. Terry kreeg als advies mee, om niet teveel dezelfde soort opnamen in een serie te verwerken. De foto's bij de sluis waren iets te lang en hadden korter qua tijd gemonteerd moeten worden.

De volgende serie “Pieterskerk” duurde 2 minuten en was gemaakt in de kerk, maar ook erbuiten en de omgeving van deze kerk. Terry had vooral in de kerk goed op de details gelet.
Een mooi verhaal, goed in beeld gebracht, maar men miste toch iets te weinig opbouw en een passend slot aan het verhaal. De laatste serie “Herfst” van ruim 6 minuten begon met foto's van de tuin, daarna in het Leidse Hout en in een bos ergens in Voorschoten. Door de mooie herfstkleuren konden er mooie foto's gemaakt worden.
Men miste wat variatie bij de foto's en de muziek liep te lang uit, maar Terry kreeg hier goede adviezen voor van enkele clubleden. Om voor de allereerste keer fotoseries te laten zien, was dit geen slecht resultaat.

PAUZE.

Vlak na de pauze werd kenbaar gemaakt, dat Conny van Haasteren met een meerderheid aan stemmen is gekozen als 2e voorzitster. (met dank voor het genoten vertrouwen.)

De 1 minuut films/fotoseries van seizoen 2012/2013 werden nu beoordeeld. De inzendingen waren van: Piet Heemskerk met 3 films, “Mobieltje”, “Iedereen is anders” en “Fiets”. Sjoerd Zwaan met 3 films: ”Winters tafereeltje” “Diploma B” en “Winterpret. Tineke Roosen met de fotoseries “Van Vlokje naar Klokje” en “Alle begin is moeilijk”. Jaap van Baarlen met 2 films: “Citybike” en “Miniatuurland”. Conny van Haasteren met 2 fotoseries: “Feest” en “Regen”. Koos Barnhoorn met de film: “Goochelen”. Reinder Strijker met de fotoserie: “Regenboog”en Dick Schoneveld met de fotoserie”Ooievaars”.

Over het algemeen waren er weinig opmerkingen en men vond dat er leuke ideeën naar voren waren gekomen voor het maken van de film/fotoseries.

Voordat Tineke deze avond beëindigde, maakte ze iedereen nog attent op volgende week met graag zoveel mogelijk leden. Deze avond is gepland voor het gastoptreden van Hr. Goddijn, die een demonstratie komt geven van zijn professionele werk en hoe je meerwaarde kan geven aan een film. Hierna werd een ieder bedankt voor de aanwezigheid met een wel thuis en welterusten!

Verslag van de clubavond op 14-11-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 19 leden.

De voorzitster opende deze avond en haalt de mail aan die alle leden hebben ontvangen, met het verzoek om op 21 November aanwezig te zijn.(verkiezing 2e voorzitter)

Voor de pauze had Piet Heemskerk 2 films om te tonen en de eerste film was gemaakt tijdens een rondje Veluwe met vele bezienswaardigheden. De film had een tijdsduur van ongeveer 30 minuten en was duidelijk, met veel informatie ingesproken door zijn vrouw Addy. Allereerst een bezoek aan het 157 inwoners tellende stadje Bronkhorst met 38 rijksmonumenten en allen het bekijken waard! Hierna een bezoek aan de Cactus Oase in Ruurlo, waar men naast de vele bloeiende grote cactussen ook een doorlopende expositie kan zien van een modelspoorbaan en sierpoppen. Als laatste werd een bezoek gebracht aan het kasteel Twickel, vlakbij het plaatsje Delden. Dit kasteel staat in het midden van een 4000 hectare groot landgoed! Hier vind men bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, boerderijen, watermolens en een watertoren, kortom het bekijken van dit landgoed is een “must”!
Een hele mooie en informatieve film, met toepasselijke muziek. Men vroeg zich alleen af, waarom Piet harde lassen en overvloeiers heeft gebruikt, wat overigens de keuze van Piet is geweest. Een korte discussie werd hierover gevoerd.......

De tweede film was getiteld “Hof van Twente, een wijngaard en zorgboerderij in Bentelo, met een tijdsduur van 15 minuten. Tijdens een rondleiding door de wijngaard, wijnmakerij en de wijnkelder kreeg men veel informatie te horen en ook van een werknemer waar Piet een kort gesprekje mee voerde. Hierna mocht men de wijn proeven en keuren, inclusief de lekkernijen die hierbij horen. De eigenaresse kwam even een kijkje nemen en vertelde langs haar neus weg, dat je 3 glazen wijn per dag mag drinken, voor de liefde, gezondheid en voor het slapen gaan, maar dit even terzijde....
Een hele mooie film met goede informatie en muziek

PAUZE

Tijdens de pauze werd door de voorzitster nog medegedeeld, dat op 21 November voor de pauze een fotoserie te zien zal zijn van Terry Broeders. Na de pauze de beoordeling van de wedstrijd  seizoen 2012-2013 t.w. de 1 minuutfilm/fotoseries en nog 3 films van de 5 minuut themawedstrijd. Hierna volgt dan de verkiezing van de 2e voorzitter. Op 5 December zal er geen clubavond zijn, i.v.m. Sinterklaasavond.

Jaap van Baarlen liet nu een door hem gemonteerde informatiefilm zien van het Smalspoor in Valkenburg van ongeveer 10 minuten. Deze voor buitenstaanders en geïnteresseerden is zeer interessant gemaakt, vanwege het feit dat er veel foto/film materiaal van vroeger in deze film is verwerkt.

De tweede film met de titel “Kippenloop 2013” van 20 minuten was de 9e loop die met het jaar steeds groter wordt door de vele enthousiaste mensen, die een afstand konden lopen van 10-15-25 en 40 km. Het is altijd een hele organisatie,maar dankzij de 6500 deelnemers en  de vele sponsoren, is er een bedrag van 191.500,00 euro opgehaald!

Tineke dankte allen voor de aanwezigheid van deze avond met een wel thuis en welterusten!

Verslag van de clubavond op 7-11-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 17 leden en 1 bezoeker.

De avond werd geopend door onze voorzitster met een hartelijk welkom. Zij deelde mee, dat op de clubavond van 28-11 a.s. de Hr. Goddijn uit Katwijk een demonstratie komt geven met voorbeelden van zijn professionele werk en hoe je b.v. een vakantiefilm meerwaarde kan geven.

Voor de pauze werden er 3 fotoseries getoond door Kees van Delft, allen met een tijdsduur van ongeveer 8 minuten. De eerste fotoserie had de naam “Zaltbommel” en was door Kees ingesproken. In de historische binnenstad heeft hij een wandeltocht gemaakt langs de mooiste bezienswaardigheden, die op de gevoelige plaat werden vastgelegd! We zagen o.a. de prachtige  St.Maartenskerk, de Gasthuistoren, de Gootspokenroute, een oude mannen en vrouwenhuis.
Een mooie stad met trapgevelhuizen,smalle steegjes en de Vismarkttoren met 35 klokken.
Een schitterende fotoserie met een duidelijk verhaal en mooie muziek, een goede indruk van deze  stad.

De volgende fotoserie was getiteld “Herfst” en was gemaakt van een natuurgebied in 's- Gravenland. Tijdens een wandeltocht van 17 km. heeft Kees prachtige foto's gemaakt in dit natuurgebied en goed op de details gelet o.a. de kleurschakeringen van de bomen met speelse elementen. Mooie pianomuziek op de achtergrond maakte deze serie compleet.
Men vroeg zich wel af, waarom er niet meer close-ups in beeld waren gebracht.......

De laatste fotoserie “Bloemenpracht”was gemaakt op de IFTF beurs in Vijfhuizen. Deze serie bevatte veel close-up foto,s van de schitterende bloemen (veelal rozen) die hier te bewonderen waren.
Jammer dat er geen overzichtsfoto's waren gemaakt van deze beurs vond men, maar dit was de keuze van Kees.

PAUZE.

Jan Tijsterman heeft veel problemen gehad met het monteren van de film die hij nu wilde laten zien. Mede door de hulp van mede clubleden, is het in orde gekomen, dus de derde keer is scheepsrecht! Deze film van een camperreis, ingesproken door Sara, met de titel: “Amerika” is kort in het verslag van 3-10 jl. weergegeven. Deze reis betrof een vakantie door 9 Staten waarvan we nu deel 1 te zien hebben gekregen van ongeveer 30 minuten. Beelden vanuit het vliegtuig, het ophalen van de camper, een geweldige autorit door/langs megahoge rotsen, Cannyons, zo indrukwekkend mooi, een schitterend nationaal park, Landscape Arch in Utah, een prachtig gebied van natuurlijke rotsbruggen. Jan heeft hier een schitterende voettocht gemaakt en op film vastgelegd. Een geweldig mooie film met oog voor alle schoonheid der natuur.
Jammer dat Jan in de film weinig informatie heeft opgenomen zoals een routebeschrijving van de 4 staten. Bovendien vond men dat er teveel harde lassen in deze film zaten, waar Jan nog wat informatie over kreeg om het te verbeteren.

De voorzitster liet allen weten dat er binnenkort een mail gestuurd zal worden, wanneer de verkiezing voor de 2e voorzitter plaats zal vinden. Is men op de desbetreffende avond afwezig, dan kan er bij volmacht/mail de stem gegeven worden. Als er op donderdagavond 5 December weinig clubleden aanwezig kunnen zijn, zal deze avond komen te vervallen.

Tineke dankte allen voor aanwezigheid met een wel thuis en welterusten!

Verslag van de clubavond op 31-10-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 15 leden.

De avond werd geopend door de voorzitster, er was een bericht van afwezigheid gemeld van Kees Hogewoning i.v.m. Het overlijden van zijn vader...........Veel sterkte Kees.........

Voor de pauze werd een een film getoond die gemaakt was door Nic.van Nieuwkoop. De titel van de film was “ Nieuwbouw van de Aula” met een tijdsduur van bijna 30 minuten en ruim 1 jaar heeft Nic. de moeite genomen om de bouw van de aula te filmen. De fases van opbouw waren goed in beeld gebracht en Nic. vertelde hierbij, dat hij soms 3 tot 4x per week ging kijken en dan alsnog elementen van de bouw mistte die hij graag in beeld had gebracht. Complimenten aan Nic. voor alle moeite die hij hier in heeft gestoken. Zelfs op een bovenverdieping is hij aan het filmen geweest. Jammer dat er geen tekst in deze film was opgenomen en geen overgangen. Wel toepasselijke muziek en alleen het geluid van het heien was te horen. Nic heeft deze film gemaakt met een kleine Canon fotocamera!

PAUZE.

Hierna werd een film/fotoserie getoond die gemaakt was door Tineke Roosen en door haar kort werd toegelicht. De titel was “Summer in Scotland” van 28 minuten en was af en toe met een paar korte zinnetjes in het Engels toegelicht. Een fantastisch mooi land met prachtige  ongerepte natuur en mooie steden en plaatsen, o.a. Glasgow, Inverness, Fort William.....
We zagen een rit met een stoomtrein naar The Highlands, een vaartocht met een speedboot op het water van Loch Ness en een wildlifetocht om dolfijnen te spotten. Prachtige kastelen, een onvervalste doedelzakspeler, de beklimming van een hoge berg en een vaartocht naar een onbewoond eiland, waar Tineke met haar familie mooie uren heeft doorgebracht.
Dit alles was omlijst met hele mooie muziek en alle aanwezige clubleden hebben genoten van deze prachtige serie.

Een vriendelijk verzoek voor clubleden die een film of fotoserie willen laten zien: Graag een korte inleiding hiervan met wat beelden insturen naar de webmaster. (Piet Ravensbergen).

Hierna werd de avond afgesloten door Tineke met dank voor aanwezigheid en wel thuis

Verslag van de clubavond op 24-10-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 16 leden.

De voorzitster heette iedereen een hartelijk welkom.
Koos en Wim hadden zich voor deze avond afgemeld.
Tineke vroeg zich af wie er bij ziekte en/of afwezigheid van van Koos of Rob de installatie kan bedienen, Kees Hogewoning heeft zich hier beschikbaar voor gesteld.

Deze avond stond in het teken van de bespreking van de themawedstrijd Vervoer/transport van het seizoen 2012/2013.  Jammer dat er weinig leden aanwezig waren, zeker als je eigen  inbreng van de getoonde films/fotoseries besproken zouden worden.......

Er werd gestart met de 5 minuten. films/fotoseries:

“van der Luyt transport” een fotoserie van Cees van Delft. Mooi geheel,  jammer dat bij het ingesproken verhaal van dit 100 jarig bedrijf, geen foto's vanuit vroegere jaren werden getoond.

“Weg van de Snelweg” een fotoserie van Conny van Haasteren. Een tekst met korte inleiding voor deze serie zou wat begrijpelijker zijn geweest.

“Bonjour vervoer” een fotoserie van Conny van Haasteren. Dit had niets met transport te maken vond men. Alleen was vervoer te zien......

“Bloementransport”” een film van Gert van Delft. Leuke film, alleen geen tekst en/of uitleg, dit zou begrijpelijker zijn geweest, als “buitenstaanders” deze film te zien zouden krijgen.

“Klein vervoer” een film van Gert van Delft. Vervoer van groot naar klein, er had meer aandacht besteed moeten worden aan onverwachte toevalsmomenten.

“Citybike” een film van Jaap van Baarlen. Het betrof een fietstransportbedrijfje, opgezet door een klein meisje. Leuk verhaal hoe haar bedrijf groeit en meerdere mensen inzet.

“Fun fun fun op de autobahn” een film van Jaap van Baarlen. Met een kleine camera die gemonteerd is op een auto, was het transport op de snelweg gefilmd met passende muziek!

“Smalspoor Valkenburg” een film van Jaap van Baarlen. Ook weer gefilmd met het gemonteerde cameraatje, waardoor je andere beelden krijgt te zien! Leuk gedaan!

PAUZE.

“Transport Heemskerk” een film van Jaap van Baarlen. Getoond werden vele transport middelen bij  dit bedrijf, titels overbodig, omdat je ziet hoe, wat en waarvoor het wordt ingezet.

“Het transport” een film van Reinder Strijker. De verkeerschaos in de Brouwerstraat/Rijnsburg, met goed gekozen muziek.

“Cruise dancing” en “Lokaal Transport” beiden films van Tjeerd holwerda, die niet beoordeeld werden, omdat hij geen lid meer is van RSDA.

“Transport op vele manieren” een film van Sjoerd Zwaan. Te zien was een boottransport en de transportmiddelen bij een tomatenkwekerij. De film was ondertiteld.

“Transport”een film van Piet Heemskerk. Kleinkinderen bouwen een transportspoorbaan en vertellen daarbij hun verhaal. Leuk bedacht.

Er was helaas geen tijd meer voor de laatste 3 films/fotoseries van Tineke Roosen. Deze zullen evenals de beoordeling van de 1 minuut film/fotoseries getoond worden op 21 November.

Tineke dankte allen voor de aanwezigheid en een wel thuis!

Verslag van de clubavond op 17-10-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 17 leden.

De aanwezigen werden welkom geheten door de voorzitster, zij deelde mee, dat in de pauze gelegenheid was om zich op te geven voor de functie van 2e voorzitter!

Voor de pauze zouden kregen we 2 films te zien van Gert van Delft. De eerste film was gemaakt tijdens een vakantie in Zuid Frankrijk, getiteld “ Rousillon “ van 21.34 minuten. Deze plaats is gelegen in de regio Lanquedoc en bied gelegenheid tot vele uitstapjes. Dat heeft Gert dus fraai in beeld gebracht, door o.a. een schitterende tour te filmen van het prachtige landschap, met in de verte een kluizenaarswoning in de rotsen (ook bekeken) een riviertje stromend door enorme kloven, rotsen die “orgelpijpen” worden genoemd, ontstaan door moeder Natuur. Een traditionele markt is ook altijd leuk en de nauwe straatjes, die veelal worden bewoond door kunstenaars.
Een hele mooie film, ingesproken door Sophie van Delft met mooie passende muziek. Er was een enkele opmerking door de leden: wat jammer dat er teveel uitzoom momenten waren i.p.v. inzoom en de objecten op een verkeerd moment gemonteerd.

De tweede film “Veluwe” van 11.38 minuten gemaakt tijdens een fietstocht door dit prachtige natuurgebied, met vele fietsroutes, o.a. naar Uddel en Beekhuizerzand. Een biermuseum wat dan onderweg ook even bekeken wordt en verrassend de vele schapen terugkerend naar de “stal” waarbij Gert heel toepasselijk de muziek van “de grote stille heide” had gemonteerd.
Een prachtige film voorzien van mooie muziek die verder geen tekst en uitleg nodig had, omdat dit fantastische natuurgebied bij velen zeer bekend is.

 PAUZE

Koos vroeg even aandacht of enkele leden hun film/fotoserie volgende week mee kunnen nemen voor de bespreking van de wedstrijdfilms/fotoseries. Sjoerd Zwaan en Conny van Haasteren hebben zich aangemeld voor de functie van 2e voorzit(s)er.

Koos had 2 films gemaakt om te laten zien en de eerste film van 7 minuten uit 2004 “ Lelieshow” hoefde niet gejureerd te worden. Een keur van lelie's in allerlei kleuren waren te bewonderen en stonden fraai te pronken in de vazen. Prachtig! Een duidelijke tekst en een passend stukje muziek maakte het tot een mooi geheel.
De kwaliteit van de film die op een dvd stond, was prima. 

De tweede film van Koos “Pinksteren in Cuyk” van ruim 18 minuten met weer een stukje mooie natuur in Nederland, gemaakt van een fietsvakantie. Tijdens een van de fietstochten werd een nieuw gebouwde koeienstal bezocht, waarbij men tekst en uitleg kreeg van een enthousiaste jonge boer. Een bezoekje aan een kloostertuin, kleine pauze onderweg voor overstekende schapen (prachtig gezicht) en al fietsend langs de Maas, kom je ook hier Katwijk tegen! De  stuw bij Grave evenals de keersluis bij Heumen, werden uitvoerig bekeken en tot slot nog een fietstocht op de Mokerheide.
Een mooie film met rustige beelden, zelfs die al fietsend zijn gemaakt, ingesproken door Annie Barnhoorn en met goed gekozen muziek,  gaf een goed overzicht van het verhaal.

Tot slot vroeg de voorzitster nog even aandacht voor de contributie betaling en wenste hierna allen een wel thuis!

Verslag van de clubavond op 10-10-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 21 leden en een bezoekster (gastoptreden).

De voorzitster heette iedereen een hartelijk welkom, in het bijzonder aan Nancy Lutz, die als gastfotografe na de pauze een fotoserie zou laten zien.
Tjeerd Holwerda heeft zich afgemeld als lid van RSDA, nadat hij het een jaartje had aangekeken. Volgende week is hopelijk bekend  wie de 2e voorzitter gaat worden.
Jaap van Baarle had nog een tip voor een infodag betreffende fotografie/film, hier was weinig animo voor.
Tineke haalde het nieuwe opschrijfsysteem betreffende de jurering nog 1x aan.

Voor de pauze liet Kees van Delft 3 fotoseries zien, waarvan de eerste serie de titel had gekregen “de Vlist” van ongeveer 7 minuten. Een tochtje vanuit Schoonhoven, Haastrecht naar de uitmonding van de Vlist in de Hollandse Yssel. Een mooi fietsgebied door de natuur waarbij Kees veel aandacht heeft besteed aan het maken van mooie  opnamen. De serie was ondertiteld en had een passende muziekkeuze.
Door een foute instelling van zijn camera, waren de foto's helaas was flets, erg jammer. Kees kreeg wat uitleg van de leden.

De tweede fotoserie was gemaakt vanuit de SPIDO in de Rotterdamse haven, met een duur van ruim 8 minuten. Dit keer had Kees ingesproken, duidelijk verteld en er een goed verhaal van gemaakt!
De foto's waren mooi, Kees had goed op de rechte lijn gelet en de haven was goed in beeld gebracht. Ook bij deze serie wat fletse opnamen door de foute instelling.

De laatste fotoserie was getiteld “Wandelen langs de Gulp” van 9 minuten. en de foto's waren gemaakt tijdens een wandeling langs deze rivier in het mooie Limburg. Prachtige opnamen van dit schitterende wandelgebied, waarbij Kees veel informatie heeft ingesproken.
Er werd Kees wel geadviseerd, om de tijd tussen de foto's iets langer in te stellen.

PAUZE.

 Hierna kregen we een fotoserie te zien van Nancy Lutz, de gastfotografe, zij heeft het fotograferen van dier en natuur als hobby. Een schitterende serie van 20 minuten veelal gemaakt in de duinen, hele mooie close-up beelden van vossen, damherten, galloway-runderen en vogels.
Fotografisch was dit een fantastische serie, we hebben er van genoten! Dank aan Nancy!

Er was nog wat tijd over en konden we nog even kijken naar een fotoserie van Kees van Delft die hij gemaakt heeft op een familiedag in Duinrell. Een serie die later door zijn kleinkinderen gekoesterd zal worden! Leuk idee Kees!

Na deze “foto-avond” werden door de voorzitster alle clubleden bedankt voor hun aanwezigheid en een wel thuis.

Verslag van de clubavond op 3-10-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 16 leden, 1 nieuw lid t.w. Terry Broeders en een bezoeker.

Allen werden welkom geheten door de voorzitster Tineke Roosen, zij haalde nog even het nieuwe systeem van de jurering aan, voor de leden die vorige week niet bij de ledenvergadering aanwezig waren.

Voor de pauze werden er 2 fotoseries getoond door Tineke, de eerste fotoserie was getiteld: Busreis in Cornwall en Devon van 17 minuten. Hierin werden mooie foto's getoond van o.a. Windsor Casttle, de toeristenplaats Bath, het havenplaatsje Polperro, een rondvaart in de marinehaven van Plymouth........leuke doorkijkjes, mooie natuuropnamen en een bezoekje aan een tropische tuin. Toepasselijke muziek, instrumentaal en gezongen, maakte het tot een mooi geheel.

De tweede serie van deze busreis, met een duur van ruim 19 minuten toonde de voortzetting van deze reis. Allereerst was te zien, dat men tijdens deze vakantie/busreis de kroning van 30 April niet had vergeten. Men was getooid in het oranje, de oranjebitter en de andere oranje lekkernijen stonden uitgestald! Maar ook hier weer prachtige opnamen van de natuur, het nationale park in Dartmoor, het kasteel Dartmouth in Devon, kortom: twee hele mooie series van een vakantie in West Engeland.
Enkele kanttekeningen: De muziekkeuze was toepasselijk, soms iets te hard en liep niet altijd goed over van het ene muziekstuk naar het andere. Bij het maken van close-up foto's letten op een toepasselijke achtergrond en de persoon niet te recht in beeld fotograferen.

PAUZE.

Jan Tijsterman wilde nu aan de clubleden tonen, welk een “moeite” hij nu heeft met het monteren van een film met zijn nieuwe camera. Na wat adviezen en de hulp die hij gaat krijgen van Piet Heemskerk, liet Jan ons nu een film zien van Canada, zoals hij hem heeft gemonteerd. Deze film van 20 minuten bevatte de filmbeelden van een camperreis door een prachtig gebied van canyons en Nationale Parken, een boottocht en een bezoek aan een indianendorp in Arizona. Veelal was er door Jan ook vanuit de auto gefilmd en er was een mooi muziekje op de achtergrond bij gemonteerd.
Zoals gezegd: Jan krijgt hulp van Piet Heemskerk, om alle “foutjes” weg te werken.

Hierna werden de leden herinnert aan de contributie, die overigens hetzelfde is gebleven, dus 60,00 euro. Tineke dankte allen voor de aanwezigheid en wenste een wel thuis.

Rectificatie betreffende het verslag van vorige week: Bij de melding van de nieuwe kascommissie had ik vermeld Teun van Delft, dit moet dus Teun van Rhijn zijn, mijn excuses hiervoor.

Verslag van de clubavond op 26-09-2013 door Conny van Haastern 

Aanwezig 16 leden en een bezoeker.

OPENING EN MEDEDELINGEN VAN DE VOORZITTER
De avond werd voor de laatste keer geopend door Wim Haazebroek als voorzitter, die allen welkom heette.

Wim was op bezoek geweest bij Nel van Egmond, ze moet nog een week of 4 revalideren en hoopt hierna weer voor 100% genezen te zijn. Ook heeft Wim nog even contact gehad met Bert Wakka en vrij recent nog geprobeerd telefonisch contact te zoeken, echter zonder resultaat.

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS
Op het jaarverslag en het verslag van de ledenvergadering van het vorige seizoen door de secretaris Koos Barnhoorn, waren geen op of aanmerkingen. Koos, dankjewel!

JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER
Het financieel verslag van de penningmeester Jeanne van der Valk werd kort toegelicht, omdat er een vraag werd gesteld, of de berekening van de contributie wel klopte. Er is afgesproken dat elk lid de contributie moet betalen, ongeacht of hij/zij wel of niet aanwezig is. De financiën laten toe dat er een nieuwe mediaplayer gekocht kan worden, Rob Elkerbout gaat hier achteraan. Dank aan Jeanne voor haar verdiensten!

VERSLAG VAN DE KASCOMMISSIE EN VERKIEZING VAN EEN NIEUW LID
Het verslag van de kascommissie is/was goedgekeurd door Tineke Roos en door Dick Schoneveld per brief toegelicht.

De nieuwe kascommissie: Dick Schoneveld, Teun van Delft en Dick Cederhout als reserve.

AFTREDEN BESTUURSLEDEN
Het aftreden en van bestuursleden en het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld:
Voorzitter: Wim Haazebroek is afgetreden, nieuwe voorzitter is Tineke Roosen.
Secretaris: Koos Barnhoorn en blijft secretaris.
Penningmeester: Jeanne van der Valk en zij blijft penningmeester.
2e Voorzitter: Jan Eekhof is afgetreden, nieuwe 2e voorzitter is Tjeerd Holwerda.
Algemeen adjunct: Reinder Strijker.
Hierna volgde een kleine discussie betreffende de gang van zaken voor het kiezen van een nieuw bestuurslid.

JAARPROGRAMMA 2013-2014
Het jaarprogramma voor seizoen 2013/2014: Geen clubavonden op de donderdagen 26 December en 2 Januari. De Nieuwjaarsreceptie zal zijn op donderdag 9 Januari. De besprekingen van de wedstrijdfilms/fotoseries van het afgelopen seizoen, staan gepland op eind Oktober. Bij het invullen voor de beoordeling van de getoonde films/fotoseries, moeten voortaan hele getallen ingevuld worden, i.p.v. het gebruik van de komma tussen de cijfers. Tijdens de clubavonden wordt men vriendelijk verzocht de mobiele telefoons uit te zetten of op trilstand, dit is erg storend.

RONDVRAAG
Wim Haazebroek heeft een verzoek van het koor Vocalis gekregen om een film te maken van 15 minuten  “koorwerk” vanwege het 20 jaar bestaan! Er was geen interesse door de clubleden, omdat het tijdsbestek om dit te realiseren te kort is.

Vraag van Cees van Delft: Gaan we op deze voet verder, of gaan we “reclame” maken om nieuwe leden te werven. Men dacht dat dit weinig zin heeft, er zullen toch geen reacties op komen, maar ideeën om leden te werven zijn welkom.
Jan Tijsterman opperde “reclame”te maken voor het bekijken van een film gemaakt door 1 van de clubleden, om op deze manier leden te kunnen werven.
Rein neemt contact op met drukkerij Verhagen, of het mogelijk is een stukje te schrijven voor de plaatselijke weekbladen.

Vanaf heden is Tineke dus de voorzitster en Wim werd met een applaus bedankt voor zijn 5 jarig voorzitterschap!

Hierna dankte Tineke allen voor de aanwezigheid en wenste een wel thuis!