Interessante websites voor Video en Dia

Sinds jaar en dag staat Foto Kruyt bekend in de Katwijkse regio als dé specialist in foto en video. Ook vele leden van de RSDA hebben door de jaren heen de weg naar de winkels van Foto Kruyt kunnen vinden. Op vertoon van uw Combi klantenpas, waarop een kortingscodering komt te staan, kunt u diverse artikelen extra voordelig aanschaffen. (klik op het logo bovenin de website)

 

Vooral met computers is het makkelijk om op iemand terug te kunnen vallen. Henk heeft voor de RSDA een hostingadres geregeld en is tevens sponsor van onze website. De RSDA leden die bij Ammeraal Computer Ondersteuning iets aanschaffen krijgen boven op de scherpe prijzen die ACO hanteert 2% korting.
(klik op het logo bovenin de website)
Deze website is van Jan de Bloois, zijn "roots" ligt bij de "diaserie met geluid", oftewel het "diaporama".
In 2002 is hij overgestapt op video. Hij is lid geweest van de Video Groep Westland ('s-Gravenzande) en de Filmclub Maassluis. De RSDA heeft met deze clubs diverse maal uitwisselingen gehad.
Sinds bijna 3 jaar is Jan lid van de FVCZ, waar hij nu één jaar de voorzitter is. Jan heeft met deze privé website veel interessante zaken over de videohobby.
OFON staat voor Onafhankelijke Filmmakers Organisatie Nederland
OFON is een platform voor de hele Nederlandse filmwereld maar streeft niet naar de status van beroepsorganisatie.
De Belgische site voor de dia hobbyist, met veel informatie over onze hobby. Ook veel te vinden over digitaal en het programma PTE
Photo Number 3 Bij WNSOFT kun je het programma Picture To Exe downloaden. Met dit programma kun je op eenvoudige wijze een digitale diaserie maken.  
Photo Number 1 De site voor de digitale diahobbyist die met het programma PTE werkt. Hier kun je veel digitale diaseries downloaden die gemaakt zijn met PTE
Een site van Giel Rombout een bekend diahobbyist
Een leuke site voor de amateur videofilmer met veel wetenswaardigheden zoals: tips en trucs, videocursus, speelfilm maken enz. en heel veel handige links

 

Deze link is vooral interessant voor de makers van diaseries het verwijst naar een diaforum.

Deze website is van het RSDA-lid Wim Haazebroek.. Een interessante website waar Wim foto's heeft geplaats van al zijn reizen vaak naar verre bestemmingen. Door de schitterende fotografie geef hij een goede indruk van wat er alzo te zien valt.
Zeker een aanrader om deze website eens te bezoeken
Deze website is van het RSDA-lid Henny Kasteel. Een schitterde website waar hele mooie foto's geplaatst zijn. Er is ook de mogelijkheid om iets in het gastenboek te plaatsen.

 

Websites van Video- en Diaclubs

De Film- en Videoclub Zoetermeer is een filmclub voor Zoetermeer en omgeving.
De leden hebben "filmen" als hobby en willen bij de club op een leuke en ontspannen manier met hun hobby bezig zijn en de kwaliteit van hun films daardoor verhogen.

De Leidse Video en Smalfilm Liga is dé videoclub voor Leiden en de Leidse regio.
De LVSL brengt elke keer iets nieuws en is altijd interessant.
 
Film- en Videoclub Aalsmeer
Opgericht 10 december 1951
De Dia- en Fotoclub 's-Gravenzande (DFG) is gevestigd in 's-Gravenzande, Gemeente Westland. Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze club zich actief bezig met fotografie, diaprojectie en dia overvloei presentaties met geluid (diaporama's). Als gevolg van de enorme ontwikkelingen op het gebied van de digitale fotografie gebeurt dit steeds vaker op digitale wijze.
De NFVC - Noordwijkse Film & VideoClub is een club van enthousiaste film & video makers, die elkaar proberen te stimuleren en van elkaar te leren.
De Video- en Smalfilmclub Maassluis werd in 1965 opgericht door een stel fanatieke filmhobbyisten. Hun clubavonden staan in het teken van drie wezenlijke dingen. Films bekijken en bespreken, filmen in de praktijk en de informele contacten.

 

Bezoekersteller